מתכון

ראגו פטריות עם דגנים, דלעות וערמונים

תמצית טעמי החורף: פטריות, גריסים וחיטה נותנים את הגוף ואת טעמי האדמה, דלעת וערמונים מוסיפים מתיקות

14,908 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ראגו פטריות עם דגנים, דלעות וערמונים של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
ראגו פטריות עם דגנים, דלעות וערמונים של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

בראגו מסורתי מבשלים את כל המרכיבים יחד — בישול ממושך על להבה נמוכה. כאן אני צולה את הירקות לחוד (כך הטעמים שלהם הופכים למרוכזים מאוד) ואז מערבבת עם חיטה וגריסים מבושלים. אפשר להכין את כל המרכיבים כמה שעות לפני הארוחה ולערבב בסמוך להגשה. המנה טעימה חמה או בטמפ’ החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדלעות

לפטריות

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים חיטה וגריסים

1

מבשלים חיטה וגריסים בשני סירים נפרדים לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים עד הרכבת הראגו.

צולים את הדלעות והפטריות

2

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

3

מערבבים את קוביות הדלעות עם שאר החומרים בקערה גדולה ומעבירים לתבנית.

4

אופים 30 דקות עד שהקוביות מתרככות ומזהיבות. מוציאים את הדלעות מהתנור ומעלים את הטמפ’ ל- 180 מעלות.

5

מערבבים את קרעי הפטריות עם שאר החומרים בקערה גדולה ומעבירים לתבנית השנייה.

6

צולים 10 דקות עד שצבע הפטריות הופך לכהה והן מתרככות.

מרכיבים ומגישים

7

מערבבים את כל החומרים יחד בקערת הגשה, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מגישים חם או בטמפ’ החדר.