מתכון

רולדת שמרים במילוי פיסטוק, משמש מיובש ומי ורדים

תודות לטכניקות הקיפול המיוחדות גם המעטפת הפריכה של העוגות וגם הפנים שלהן נראים כמו פסיפס מרתק של צבעים ומרקמים

5,289 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
רולדת שמרים במילוי קרם פיסטוק, משמשים מיובשים ומי ורדים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

אני מאוד אוהב את השילוב הים תיכוני של פיסטוקים ומי ורדים, אבל עד היום פגשתי אותו רק בכנאפה או במלבי. כאן שילבתי את המרכיבים האלו ברולד, משמשים מיובשים קצוצים מוסיפים למלית צבע ומרקם. את העוגה אפשר לאפות גם פריסטייל – ללא תבנית כלל.

איך מכינים סירופ סוכר
בתום האפייה מורחים את כל המאפים (למעט פרסבורגר) בסירופ סוכר, שמעניק ברק, שומר על המאפה מפני ייבוש, וגם כמובן מוסיף מתיקות. הסירופ מחזיק מעמד במקרר המון זמן.
מביאים לרתיחה 100 גרם( 1/2 כוס) סוכר ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מים בקלחת קטנה על להבה בינונית.
מבשלים 3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים לפני המריחה על העוגה. מורחים על העוגה החמה מייד בצאתה מהתנור.

גיוון: למראה חגיגי מחליפים את סירופ הסוכר בדבש מהול במעט מים ומפזרים שקדים פרוסים קלויים.

2 רולדות בתבניות אינגליש קייק או פרי סטייל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פאן או-לה

למלית קרם פיסטוק ומשמשים

להברשה וזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

לשים את כל החומרים פרט לחמאה במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ-6 דקות עד לקבלת בצק דביק.

2

מוסיפים חמאה בשלושה סבבים, עד שהיא נטמעת בבצק. מעלים את מהירות המיקסר לבינונית ומערבלים 5 דקות לקבלת בצק הומוגני ורך.

3

משטחים את הבצק על מגש לעובי 4-3 ס"מ ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקרר במשך הלילה. לחילופין, מתפיחים שעה וחצי בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח, משטחים על מגש ומקפיאים 30 דקות.

מכינים את המלית

4

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים פיסטוקים, שקדים טחונים וקמח ומערבלים לקרם אחיד במרקם יציב.

5

מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל מחצית על משטח מקומח לריבוע בגודל 40 ס"מ ועובי 4 מ"מ.

6

מורחים את המלית על הבצק, מפזרים משמשים קצוצים ומגלגלים לגלילים הדוקים.

7

חוצים כל גליל משני הקצוות בעזרת סכין חדה, אך מקפידים להשאיר כ- 5 ס"מ שלמים במרכזו. מסובבים כל חלק משני החלקים שהתקבלו מכל צד רבע סיבוב כלפי חוץ, כך שהמלית חשופה כלפי מעלה.

8

מכסים את הרולדות במגבת ומתפיחים 40 דקות עד שעתיים (תלוי במזג האוויר) עד שהעוגות מגדילות את נפחן ב- 50% בערך.

9

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

10

מברישים את הרולדות בביצה.

11

אופים כ- 30 דקות עד להזהבה ועד שהעוגה מוכנה גם בחלקה הפנימי.

12

מערבבים מעט מסירופ הסוכר עם תמצית מי ורדים ומורחים על העוגה בנדיבות.