מתכון

ריזוטו שיבולת שועל ודלעת

המנה משעתקת את המרקם הסמיך של הריזוטו, בהתבסס על חומרי גלם בריאים יותר כמו שיבולת שועל, דלעת וקרם קשיו

13,278 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ריזוטו שיבולת שועל ודלעת של רינת צדוק צילום: חיים יוסף
ריזוטו שיבולת שועל ודלעת של רינת צדוק צילום: חיים יוסף

את האורז העגול מחליפים גרגירי שיבולת שועל שלמים ואת הקרמיות מספק קרם הקשיו. לבסיס הזה מצטרפים ירקות ועשבי תיבול, שמוסיפים הרבה טעמים וריחות. המנה הזו יכולה להיות עיקרית טבעונית או תוספת מעניינת למנות בשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם קשיו

אופן ההכנה

1

מכינים קרם קשיו (לפחות יום לפני הכנת המנה): טוחנים בבלנדר קשיו, מים ומלח ים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לצנצנת מעוקרת, מכסים את החלק העליון בבד חיתול או בגאזה ומניחים בטמפרטורת החדר ליממה. מאחסנים במקרר עד 5 ימים.

2

 משרים שיבולת שועל במים קרים למשך שעה ומסננים.

3

Ž שוטפים ומנקים מנגולד, מפרידים את הגבעולים הלבנים מהעלים הירוקים וקוצצים הכל.

4

מחממים שמן זית בסיר, מטגנים בצלי שאלוט עד שהם מזהיבים, מוסיפים שום, את גבעולי המנגולד הלבנים, מרווה ותימין. מערבבים קלות ומוסיפים את עלי המנגולד הירוקים ושני סוגי הדלעת ומבשלים מעט עד לריכוך הדלעת. מוסיפים לסיר שיבולת שועל ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים לכיסוי ו־2 כפות מקרם הקשיו ומערבבים. מקטינים את האש ומבשלים כ־15 דקות. מתקנים תיבול. מגישים את הריזוטו עם תלולית קרם קשיו.