מתכון

שומר ממולא בדגים

גרסה קלילה ומתוחכמת של מפרום - שכבה של שומר, שכבת מלית ושכבה נוספת של שומר, כך שנוצר מעין כריך ירק חגיגי ויפה

דצמבר 2018
שומר ממולא בדגים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
שומר ממולא בדגים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים שום ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל והשום עם שאר מרכיבי המלית בקערה, מכסים ומעבירים למקרר ל־15־20 דקות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את יחידות השומר. חוצים כל שומר לאורכו, מניחים מעט מלית דג על כל מחצית וסוגרים עם המחצית הנוספת. מניחים את השומרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם נשארת מלית אפשר להכין ממנה כדורים קטנים ולהניח בין השומרים.

3

מסדרים בתבנית פרוסות לימון, מפזרים שום, פלפל צ'ילי, מלח ופלפל, שמן זית ומיץ לימון, מכסים בנייר אפייה ואופים כ־12 דקות. מסירים את נייר האפייה, מעבירים למצב גריל ואופים עוד 7־8 דקות עד שהשומרים רכים.