מתכון

שיפודי במיה

כשצולים במיה בתנור או מעל גריל פחמים (ולא מבשלים אותה) היא הופכת פריכה ואין בה טיפת ריריות

10,234 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
שיפודי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שיפודי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כשמשפדים אותה – היא פתאום הופכת נחשקת על ידי הילדים. אם הילדים שלכם חובבי חריף או שהשיפודים מיועדים דווקא למבוגרים, מוסיפים 1/4 כפית צ’ילי גרוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 220 מעלות. מערבבים שמן זית, קליפת לימון, מלח, פלפל, פפריקה וזעתר בקערה רחבה. מוסיפים במיה ומערבבים עד שכל התרמילים נעטפים בשמן המתובל.

2

משפדים את תרמילי הבמיה על 4 שיפודי עץ או מתכת. משעינים את השיפודים על דופנות התבנית כך שהשיפודים יהיו תלויים מעל התבנית ולא מונחים בתוכה (בשיטה זו החלק התחתון של השיפודים אינו מתבשל בנוזלים המופרשים מהבמיה, אלא נצלה אף הוא). מעבירים את התבנית לתנור, צולים 10 דקות, הופכים וצולים 5 דקות נוספות.