מתכון

שישברק גזר ממולא עוף במרק דלעת וזעפרן

נוף עתאמנה שיחקה עם בצק השישברק הקלאסי וצבעה אותו בכתום בעזרת מיץ גזר

2,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
שישברק גזר ממולא עוף במרק דלעת וזעפרן של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק גזר ממולא עוף במרק דלעת וזעפרן של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שימו לב, להכנת המנה יש צורך במחצית מכמות בצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן. בהכנת הבצק מחליפים את המים במיץ גזר (קנוי או סחוט בבית במכונת מיצים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

למרק

אופן ההכנה

למלית

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הפרגית, מתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום ומערבבים. כשהעוף מוכן מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה. מעבירים למסננת ומצננים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. ממלאים את השישברק (ראו מתכון בסיסי בקישור לעיל) במלית העוף ומייבשים בתנור 4־5 דקות.

למרק

3

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את כל הירקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים ציר וזעפרן ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים את המרק עד שהדלעת מתרככת. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

4

מעבירים את השישברק למרק החם ומבשלים כ־25 דקות עד שהם רכים. אם המרק סמיך מדי מדללים במעט ציר.