מתכון

שישברק סלק ממולא לאבנה במרק מלפפונים

כמו פסטה צבעונית, גם בבצק השישברק אפשר לשחק עם המרכיבים - למשל, להוסיף מיץ סלק שצובע אותו בוורוד

1,889 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
שישברק סלק ממולא לאבנה במרק מלפפונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק סלק ממולא לאבנה במרק מלפפונים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

אם אין לכם מסחטת מיצים תוכלו לקנות מיץ סלק בדוכני מיצים או לחלופין לבשל אותו, לטחון למחית ולהוסיף מעט ממנה למים של השישברק כדי לצבוע אותם.

שימו לב, להכנת המנה יש צורך במחצית מכמות בצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן. בהכנת הבצק מחליפים את המים במיץ סלק חי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק מלפפונים

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים שמן וחמאה בסיר ומאדים כרשה על אש בינונית כ־2 דקות. מוסיפים בצל ושום ומאדים יחד עוד כדקה. מוסיפים מלפפונים ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מכסים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות.

2

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. אם המרק דליל מדי אפשר להמשיך לצמצם אותו על אש קטנה. אם הוא סמיך מדי אפשר לדלל אותו בעזרת מעט מים. מתקנים תיבול.

3

מערבבים את הלאבנה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את השישברק במלית (מתכון בסיסי לשישברק ראו בקישור לעיל).

4

מעבירים את השישברק למרק המלפפונים ומבשלים כ־20 דקות. אם המרק מסמיך מדי מדללים במעט מים.