מתכון

שפיץ שייטל, סלט ירוקים וצ‘ימיצ‘ורי דובדבנים

מנה שהיא תמצית הקיץ: בשר שנצרב קלות, ירוקים עונתיים פריכים וצ'ימיצ'ורי דובדבנים של שיא העונה

5,785 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
שפיץ שייטל צרוב וסלט ירוקים של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו
שפיץ שייטל צרוב וסלט ירוקים של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ'ימיצ'ורי

לשייטל

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הצ'ימיצ'ורי

1

מניחים את כל מרכיבי הצ'ימיצ'ורי למעט שמן זית במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים למרקם של פירורים קטנים. מעבירים לקערה, יוצקים מעל שמן זית לגובה של סנטימטר מעל פני התערובת ומערבבים. שומרים בצד.

מכינים את השייטל

2

מוציאים את הבשר מהמקרר כ־30 דקות מראש. מלהיטים מחבת על להבה גבוהה ומנמיכים להבה לבינונית. מושחים את הנתחים במעט שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. צורבים את הנתחים כדקה מכל צד, עד שהבשר נאטם ומזהיב מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת, מניחים בצד ל־2 דקות וחותכים כל נתח לשניים עם כיוון הסיבים.

מכינים את הסלט ומגישים

3

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה עם הצ'ימיצ'ורי, מחלקים את הסלט לצלחות הגשה ומניחים ליד או מעל את נתחי השייטל הצרובים. מגישים מיד.

גיוונים

  • אפשר להמיר את ירוקי הסלט בתערובת עיגולי מלפפון ועשבי תיבול כגון נענע, כוסברה ובזיליקום.
  • אפשר להכין את הצ'ימיצ'ורי מראש ולשמור בצנצנת סגורה עד 4 ימים.
  • אפשר להשתמש בצ'ימיצ'ורי כרוטב לדגים או בשר, כמטבל לירקות טריים או באנטיפסטי.