החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכרובית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מכינים את הכרובית:
2
חולטים כרובית במי מלח רותחים 10 דקות ומסננים. מתבלים ומזלפים מעל מעט שמן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים את הכרובית כ 25 דקות עד הזהבה.
במקביל מכינים את האורז:
3
מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים חומוס, אורז, בהראט ומלח ויוצקים 3/4 כוסות מים (אפשר להשתמש במי הבישול של החומוס). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ 10 דקות נוספות עד שהאורז מבושל לגמרי.
מגישים:
4
מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים כרובית צלויה, מפזרים שקדים ומגישים חם.