מתכון

תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים

מה שנחמד במנה הזו זה שהיא תעבוד גם כסלט קר למנה ראשונה וגם בתוך כריך עם בשר קר, חרדל ומיונז

2,994 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

כרוב מתוק-חמוץ הוא תוספת מאוד נפוצה במזרח אירופה, המוגשת לרוב עם נקניקיות דשנות או צלי בשר. כאן הוא עובר שדרוג והתאמה למטבח המקומי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים חמאה במחבת רחבה ועמוקה.

2

מוסיפים כרוב, תפוחים וציפורן ומערבבים היטב.

3

מאדים על להבה בינונית כ-4 דקות עד שהכרוב נובל מעט. מדי פעם מערבבים.

4

מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב (צבעו של הכרוב יתבהר). מכסים, מנמיכים להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

5

מתבלים במלח ופלפל לבן, מכסים שוב ומבשלים עוד כ-20 דקות או עד שהכרוב רך לגמרי. מתקנים תיבול ומגישים. התבשיל נשמר במקרר 5-4 ימים.