מתכון

תפודים בנוסח אורורה (Aurore)

תפוחי אדמה קטנים אפויים ברוטב בשמל שמזכיר את צבעי הזריחה, או במילים אחרות “שחר”, פירוש המילה אורורה בצרפתית

12,370 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תפוחי אדמה. צילום: shutterstock
תפוחי אדמה. צילום: shutterstock

גיוונים:
• מחליפים את רוטב העגבניות ב- 3 כפות פסטו או ב- 1/2 כוס חציל קלוי טבעי.
• מוותרים על רוטב העגבניות ומתבלים את הבשאמל ב- 2 כפות חרדל גרגרים.
• מוסיפים לבשאמל כוס גבינת גרוייר מגוררת.
לבשאמל טבעוני: ממיסים כף שמן קוקוס מוצק בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח (חיטה או כוסמין), מערבבים ליצירת רביכה ופותחים אותה בעזרת כוס חלב אורז. מתבלים ומבשלים עד להסמכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מבשלים תפוחי אדמה

2

מניחים תפוחי אדמה בסיר וממלאים במי ברז לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. מסננים וקולפים.

מכינים בשאמל

3

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה.

4

יוצקים חלב קר תוך כדי ערבוב מהיר לפתיחת הרביכה. מוסיפים שמנת, מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ולערבב בכף עץ 4 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהכיריים.

מרכיבים ואופים

5

מפזרים רוטב עגבניות בתחתית התבנית, מסדרים עליו את תפוחי האדמה ועשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הבשאמל מעל ומפזרים פרמזן.

6

אופים כ- 35 דקות עד שמזהיב ומבעבע.