מתכון

תפודים מעוכים ומעושנים

מתקבלים תפוחי אדמה שלמים, שהתיבול חודר אליהם וגם הופך אותם לפריכים מבחוץ

12,548 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
תפודים מעוכים ומעושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
תפודים מעוכים ומעושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

שיטת הקוועץ’ הפכה לאהובה ואופנתית – הרעיון הוא שמתקבלים תפוחי אדמה שלמים, שהתיבול חודר אליהם וגם הופך אותם לפריכים מבחוץ. כאן בתיבול ספרדי – אל תוותרו על הפפריקה המעושנת, היא עושה את כל ההבדל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 10 דקות לריכוך. מצננים.

3

מערבבים שמן זית, שני סוגי פפריקה, שום, מלח ופלפל בקערה גדולה.

4

מועכים כל אחד מתפוחי האדמה על ידי לחיצה עדינה עד כדי שבירה ומעיכה קלה ומוסיפים לקערה עם תערובת הפפריקה. מוסיפים קוביות חזה אווז ומערבבים יחד בעדינות לציפוי אחיד של המרכיבים. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה.

5

אופים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. מגישים חם.