מתכון

תפוחים מיובשים

אני מעדיפה לייבש תפוחים בבית מאשר לקנות כי אז אפשר לתבל אותם במה שרוצים ולהוסיף עוד גוון של טעם

32,358 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
תפוחים מיובשים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
תפוחים מיובשים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

אפשר להוסיף לתפוחים הללו ג'ינג'ר, הל, צ'ילי, קינמון או כל מה שאוהבים. אופים שעתיים וחצי למרקם יבש כמעט כמו של תפוצ'יפס או שעתיים לתפוחים מעט לחים. את התפוחים המיובשים אפשר לארוז יפה ולשלב במתנת חג או לקשט איתם קינוחי חג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מגלענים תפוחים בעזרת תפוחן כשהם שלמים ואז פורסים אותם לפרוסות דקיקות, רצוי בעזרת מנדולינה.

3

מערבבים סוכר, שמן ותבלינים. מסדרים את פרוסות התפוחים בתבנית ומברישים בתערובת השמן. אופים שעתיים עד שעתיים וחצי למרקם הרצוי. שומרים עד שבועיים בקופסה אטומה.