מתכון

תפוחי אדמה אפויים בחוויאג'

במטבח התימני הכל הולך טוב עם חוויאג’, גם תפוחי אדמה

35,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
תפוחי אדמה אפויים בחוויאג' של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
תפוחי אדמה אפויים בחוויאג' של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

משרים פרוסות תפוחי אדמה במי קרח למשך 10 דקות. מסננים ומייבשים היטב.

3

מערבבים שמן, שום, מלח ותבלינים בקערה גדולה. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים לציפוי אחיד. מסדרים בתבנית כמו רעפים (ראו תמונה).

4

אופים 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומזהיבים מעט בקצוות.