מתכון

תפוחי אדמה הודו סטייל

הפעם הלכתי על הסטייל ההודי החריף, הפריך מבחוץ והרך מבפנים, זה טעים כל כך וקל כל כך וכן, זה אפוי - אז בכלל!

109,052 בשלנים התעניינו במתכון זה
תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

נבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים מומלחים 30־40 דקות עד שהם רכים אך לא מושיים (כלומר סכין יכולה לחדור אותם, אך לא לפרקם). נסנן מהמים ונצנן לגמרי שלא יאבדו שמץ מצורתם התפוחית.

2

נחמם תנור ל־190־200 מעלות על מצב גריל. נעביר לקערה חסינת חום את תפוחי האדמה שהצטננו היטב ונצפה יפה יפה עם שום כתוש ושלל התבלינים (כורכום, פפריקה, פלפל שחור, צ'ילי, כמון, כוסברה טחונה, מלח, שמן זית).

3

נעביר את הקערה לגריל התנור ונאפה כחצי שעה עד השחמה. אין מושלם מזה.

מתכון מתוך הספר "'קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן

הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה
הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה