אפשר להשתמש במגוון זנים של תפוחים, גם המתוקים וגם החמוצים מתאימים. כדאי לתבל לפחות חלק מהכמות ולראות אם אתם אוהבים (אתם יכולים כמובן לכוונן את התיבול ולהשמיט תבלינים שאתם פחות אוהבים). מאחסנים את תפוחי העץ המיובשים בצנצנת על השיש כחטיף, מכניסים לקנקן תה חם או ליין מתובל ואפשר גם לקשט איתם עוגות בחושות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתיבול (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מניחים את הפרוסות בתבנית בצפיפות אבל בלי שיעלו זו על זו. אם רוצים מפזרים מעל תבלינים.
3
מעבירים את התבנית לתנור, אופים 30 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים את התפוחים ומחזירים לעוד 50-40 דקות עד שהתפוחים מתייבשים כליל והופכים לפריכים. מוציאים מיד מהתנור ומצננים על רשת. שומרים בצנצנת עד שבועיים־שלושה. אם התפוחים תופסים לחות, מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות לייבוש.