שף ארז קומרובסקי: "עשור של הפרעות אכילה"
השף ארז קומרובסקי מסמן את העשור החולף כעשור שבו שהתחלנו לפחד מהאוכל שלנו ואיבדנו את התמימות
אפשר לקרוא לעשור הזה גם עשור של הפרעות אכילה. כולנו רוצים לאכול יותר בריא וכולנו קצת מפחדים מסוכר וממלח. יותר ויותר מפחידים אותנו עם אוכל – נותנים לנו רסיסי מידע סותרים בהתאם למי שמימן את המחקרים והאינטרסים הם בהתאם לחברות הלובי. יום אחד אסור בשר אדום ולמחרת זה הכי בריא. חלב זה מסרטן וחלב זה נהדר. גלוטן זה רעל ואויב העם ולמחרת הבשר המעובד יגרום לנו למוות מהיר. אומרים לנו שאיברי פנים הם קטסטרופה כי יש בזה מלא כולסטרול ומצד שני הבעיה היא פחמימות וצריך לאכול רק שומנים. אנחנו מופצצים באינפורמציה ונשארת רק חרדה שזוחלת לתוך חלל הפה שלנו כשאנחנו אוכלים. גיהנום. עבור שפים מדובר בריצת מכשולים, וזה עוד לפני שדיברנו על אלרגיות. אוכל הפסיק להיות תמים.
לרשימת סיכומי העשור המלאה של אתר השולחן
"בישול זה לא דת ואני לא אידיאולוג" ראיון עם ארז קומרובסקי על המטבח המקומי