חיפוש מתקדם

סלט תירס, עגבניות ופלפלים

מתכון לסלט תירס, עגבניות ופלפלים
צילום: איילון פז | סגנון: רותם ניר

שכב פרקדן על החוף עם ספר טוב, לחשוף ציפורניים מקושטות מבעד לכפכפי אצבע, לנגוס באבטיח קר, לקחת שלוק מלימונדה עם נענע וג’ינג’ר ולשאוף פנימה את משב הבריזה האחרון מהים.

הקיץ הישראלי מורכב מפסיפס של צבעים בוהקים וריחות של פירות טריים ונענע. יש לו טעם מתוק של גלידה ורעננות חריפה של ירקות כל כך פריכים, עד שכל ביס בהם משמיע קראנץ’. אנחנו עוד נתלונן עליו כשיגיע אוגוסט, אבל בינתיים כשהוא עוד טרי ויש לו ריח של חופש, נחגוג את הקיץ במטבח, בגינה וליד הבריכה.

שלושת הכוכבים הגדולים של הקיץ בסלט פריך ומלא צבעים. מומלץ להשתמש בפלפלים מתוקים קטנים כמו סוויט בייט או אנג’לו שקונים באריזות במרכולים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הקלחים 5 דקות במי מלח רותחים (אם התירס טרי מאוד ואתם אוהבים אותו פריך ונגיס, אפשר לקצר את החליטה לדקה בלבד או לוותר עליה קליל). מגלפים את גרגרי התירס בעזרת סכין חד ישר לתוך קערה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, טועמים, מאזנים תיבול ומגישים.

הכנה מראש: אפשר להכין מראש, אבל אז שומרים את חומרי התיבול (שמן, שום, חומץ, מלח ופלפל) לחוד.

6 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *