300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

עוגת לימון וקוקוס טבעונית - על השולחן
חיפוש מתקדם

עוגת לימון וקוקוס טבעונית

העוגה הזו מזכירה בטעמיה את הבסבוסה ההדרית, רק שהיא הרבה יותר קלילה ואוורירית ממנה.

המתכון לקוח מספרה החדש של זהר, “לאכול טוב”, הנמצא בימים אלו בהפקה ויכיל כ-140 מתכונים ידידותיים לטבעונים ולצמחונים. לצד טכניקות בישול חדשות והסברים על חומרי גלם שעד כה לא ידעתם מה לעשות איתם, תמצאו בו גם מתכונים מחומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופר, גרסאות שפויות למנות מושחתות וגם עוגות וקינוחים טבעוניים.

הספר יראה אור בהוצאה עצמית באמצעות מימון המונים. להזמנה מוקדמת של הספר ותמיכה בהוצאתו, היכנסו לעמוד הפרויקט ב-Headstart

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות אינגליש קייש.
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, סוכר קנים וקוקוס טחון בקערה אחת.
  3. טורפים שמן, חלב אורז, מיץ וקליפת לימון בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות.
  4. יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבניות.
  5. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים.
  6. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.

גיוון: אופים ב-6 תבניות מיני קוגלהוף בקוטר 7 ס”מ (כמו בתמונה). מקצרים את משך האפייה ל-30 דקות.

אפייה טבעונית
אפייה טבעונית ובריאה היא אתגר לא פשוט. העדר חומרים קושרים ומעשירים כמו חמאה, שמנת וביצים מניב מאפים שונים מעט בטעם ודחוסים יותר במרקם. מכיוון שאין גם קמח לבן או סוכר לבן, המאפים מתקבלים שחומים יותר. כל זה לא אומר שאי אפשר לאפות עוגות טבעוניות נפלאות — רק צריך להיעזר בסט כלים קצת אחר ולחשוב מחוץ לקופסה.

  • חלב שקדים, חלב אורז, חלב סויה או כל חלב צמחי ייתן את הנוזלים והרכות, ששמנת וחלב נותנים למאפים. קחו בחשבון שמכולם לנוזל קוקוס יש את הטעם הדומיננטי ביותר (וזה כבר עניין של טעם).
  • להקצפה רצוי להשתמש בקרם קוקוס. נכון, יש בו אחוזי שומן גבוהים, אבל לפעמים פשוט צריך קצפת. מקררים את הקרם לפחות שעתיים, פותחים בזהירות ומפרידים את שכבת השומן מהנוזלים ששקעו. את השומן מקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.
  • שמן קוקוס יכול להחליף חמאה, אבל מכיוון שחמאה מכילה גם מים, נהוג להשתמש בשמן קוקוס בכמות של 3/4 מכמות החמאה. בוחרים בשמן קוקוס צלול, מוצק ובעל ריח עדין.
  • רסק תפוחים משמש כחומר מקשר וכמייצב בדומה לביצים. הוא גם מעניק אווריריות למאפה. יש בו יותר לחות ומתיקות מאשר בביצים, ולכן כאשר משתמשים ברסק תפוחים במקום בביצים נהוג להפחית מכמות הנוזלים במתכון. במקום רסק תפוחים אפשר להשתמש בבננה מרוסקת (אם כי טעמה דומיננטי יותר ולכן לא תתאים לכל מתכון) ואפילו באבוקדו מרוסק.
  • שילוב של חומץ תפוחים וסודה לשתייה יוצר תגובה כימית, שמעניקה אווריריות לעוגות בחושות. שימו לב: יש להכניס את העוגה לתנור מייד לאחר ערבוב החומרים.
  • קמח כוסמין נוח יותר לשימוש מקמח מלא והוא גם קל יותר לעיכול.