חיפוש מתקדם

עוגת לימון וקוקוס טבעונית

העוגה הזו מזכירה בטעמיה את הבסבוסה ההדרית, רק שהיא הרבה יותר קלילה ואוורירית ממנה.

המתכון לקוח מספרה החדש של זהר, “לאכול טוב”, הנמצא בימים אלו בהפקה ויכיל כ-140 מתכונים ידידותיים לטבעונים ולצמחונים. לצד טכניקות בישול חדשות והסברים על חומרי גלם שעד כה לא ידעתם מה לעשות איתם, תמצאו בו גם מתכונים מחומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופר, גרסאות שפויות למנות מושחתות וגם עוגות וקינוחים טבעוניים.

הספר יראה אור בהוצאה עצמית באמצעות מימון המונים. להזמנה מוקדמת של הספר ותמיכה בהוצאתו, היכנסו לעמוד הפרויקט ב-Headstart

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות אינגליש קייש.
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, סוכר קנים וקוקוס טחון בקערה אחת.
  3. טורפים שמן, חלב אורז, מיץ וקליפת לימון בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות.
  4. יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבניות.
  5. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים.
  6. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.

גיוון: אופים ב-6 תבניות מיני קוגלהוף בקוטר 7 ס”מ (כמו בתמונה). מקצרים את משך האפייה ל-30 דקות.

אפייה טבעונית
אפייה טבעונית ובריאה היא אתגר לא פשוט. העדר חומרים קושרים ומעשירים כמו חמאה, שמנת וביצים מניב מאפים שונים מעט בטעם ודחוסים יותר במרקם. מכיוון שאין גם קמח לבן או סוכר לבן, המאפים מתקבלים שחומים יותר. כל זה לא אומר שאי אפשר לאפות עוגות טבעוניות נפלאות — רק צריך להיעזר בסט כלים קצת אחר ולחשוב מחוץ לקופסה.

  • חלב שקדים, חלב אורז, חלב סויה או כל חלב צמחי ייתן את הנוזלים והרכות, ששמנת וחלב נותנים למאפים. קחו בחשבון שמכולם לנוזל קוקוס יש את הטעם הדומיננטי ביותר (וזה כבר עניין של טעם).
  • להקצפה רצוי להשתמש בקרם קוקוס. נכון, יש בו אחוזי שומן גבוהים, אבל לפעמים פשוט צריך קצפת. מקררים את הקרם לפחות שעתיים, פותחים בזהירות ומפרידים את שכבת השומן מהנוזלים ששקעו. את השומן מקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.
  • שמן קוקוס יכול להחליף חמאה, אבל מכיוון שחמאה מכילה גם מים, נהוג להשתמש בשמן קוקוס בכמות של 3/4 מכמות החמאה. בוחרים בשמן קוקוס צלול, מוצק ובעל ריח עדין.
  • רסק תפוחים משמש כחומר מקשר וכמייצב בדומה לביצים. הוא גם מעניק אווריריות למאפה. יש בו יותר לחות ומתיקות מאשר בביצים, ולכן כאשר משתמשים ברסק תפוחים במקום בביצים נהוג להפחית מכמות הנוזלים במתכון. במקום רסק תפוחים אפשר להשתמש בבננה מרוסקת (אם כי טעמה דומיננטי יותר ולכן לא תתאים לכל מתכון) ואפילו באבוקדו מרוסק.
  • שילוב של חומץ תפוחים וסודה לשתייה יוצר תגובה כימית, שמעניקה אווריריות לעוגות בחושות. שימו לב: יש להכניס את העוגה לתנור מייד לאחר ערבוב החומרים.
  • קמח כוסמין נוח יותר לשימוש מקמח מלא והוא גם קל יותר לעיכול.