חיפוש מתקדם

פיצה עם פפרוני ופרושוטו

מתכון לפיצה עם פפרוני ופרושוטו
סגנון: עמית פרבר | צילום: רונן מנגן

זה מתחיל מבצק טוב שמכינים עם קמח ייעודי, ממשיך (לרוב) עם רוטב עגבניות פשוט ומדויק ומכאן השמיים הם הגבול: גבינות טעימות משלל סוגים, נקניקים, פירות ים, ירקות — כבושים, צלויים או טריים — ועשבי תיבול. כל כך קל להכין פיצה מרגשת בבית אם עומדים לרשותכם העזרים המתאימים! ישרקו — בית קולינרי למותגים איכותיים מהעולם — מספק לכם את כל מה שצריך בשביל הפיצה האולטימטיבית. במתכון זה שידרגנו פיצה פפרוני, הפיצה האהובה בעולם, עם פרושוטו ובצלים צלויים.

חומרים

לבצק:
לרוטב:
לטופינג:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. לבצק: מערבלים שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה להמסה מלאה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מלח וקמח תירס ולשים דקה במהירות איטית. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש 6 דקות עד שמתקבל בצק מאוד אלסטי ונעים למגע
  2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כ-40 דקות).
  3.  מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומסדרים על משטח עבודה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהוא תופח פי אחד וחצי מנפחו המקורי.
  4. טובלים את הכדורים בקמח תירס ופותחים (בידיים או בעזרת מערוך) לקוטר הרצוי.
  5. לרוטב: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים רוטב עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
  6. אפשר לשמור עד יומיים במקרר.
  7. לטופינג: מחממים תנור עם אבן אפייה ל-200 מעלות במשך 30 דקות. אם אין אבן, מלהיטים תבנית אפייה הפוכה.
  8. פותחים את הבצק לעיגולים בקוטר 24 ס”מ ומורחים את הרוטב. משאירים שוליים דקים ללא רוטב. מפזרים קרעי מוצרלה ומניחים את הנקניקים והבצלים.
  9. מנמיכים את הטמפ’ ל-180 מעלות ואופים 15-10 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והמוצרלה מבעבעת.
  10. מזלפים מעט שמן, מפזרים רוקט ומגישים מייד.

את כל חומרי הגלם ניתן להשיג בסניפי “טיב טעם” ובמעדניות מובחרות בכל הארץ

12 במרץ 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *