חיפוש מתקדם

קדרת עוף בסילאן ואננס

מתכון לקדרת עוף בסילאן ואננס
צילום: אסף אמברם

נתחי הפרגיות מושלמים להגשה בארוחות החג. בניגוד לחזה עוף הם לא מתייבשים גם בחימום חוזר ובניגוד לכרעיים אין צורך להתעסק בפירוק העוף מעצמות. רוטב סילאן-אננס, שבו מתבשלים הנתחים, עוטף אותם בטעמים חמצמצים-מתוקים ומוסיף זיגוג יפה.

לפני כמה עשורים רק סבתות עיראקיות שילבו סילאן (תוצרת בית כמובן) בתפריט ליל הסדר; היום הסילאן הוא חומר גלם מוכר ואהוב בכל בית ישראלי במשך כל השנה. שעתו הגדולה היא ליל הסדר – הוא מככב בחרוסת המסורתית ומוסיף מתיקות וצבע נפלא למגוון מנות רושם.

חומרים

למרינדה ולרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, מוסיפים את נתחי הפרגיות ומשרים למשך שעתיים במקרר.
  2. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ושומרים אותה להמשך. מייבשים מעט את הנתחים על גבי נייר סופג.
  3. מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן ומטגנים את הנתחים עם החלק הלבן של הבצל כ-10 דקות משני הצדדים. כשמתקבל גוון יפה מוסיפים פרוסות אננס ואת המרינדה שנותרה ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה עד שהעוף עשוי והרוטב מצטמצם. במידת הצורך מוסיפים קצת מים.
  5. מגישים את הפרגיות עם הרוטב והחלק הירוק של הבצל לצד אורז לבן.

למתכונים נוספים חפשו בפייסבוק של “סילאן תמר כנרת”. להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ. בנוסף, ניתן להשיג בחנות המפעל “תמר כנרת” בקבוצת כנרת – פתוח 7 ימים בשבוע, טל’ 04-6759678. למידע נוסף היכנסו לאתר www.tamarkineret.co.il

27 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *