חיפוש מתקדם

קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס

מתכון לקינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זהר לוסטיגר בשן: “כשהחיים מזמנים לכם קייל הכינו ממנו כמה שיותר מאכלים. זה אחד הסלטים האהובים עלי — הוא מצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים. אם רוצים, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס לא ממותקים.”

המתכון לקוח מספרה החדש של זהר, “לאכול טוב”, הנמצא בימים אלו בהפקה ויכיל כ-140 מתכונים ידידותיים לטבעונים ולצמחונים. לצד טכניקות בישול חדשות והסברים על חומרי גלם שעד כה לא ידעתם מה לעשות איתם, תמצאו בו גם מתכונים מחומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופר, גרסאות שפויות למנות מושחתות וגם עוגות וקינוחים טבעוניים.

הספר יראה אור בהוצאה עצמית באמצעות מימון המונים. להזמנה מוקדמת של הספר ותמיכה בהוצאתו, היכנסו לעמוד הפרויקט ב-Headstart

חומרים

אופן ההכנה

  1. שמים קינואה משני צבעים בסיר עם 2 כוסות מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים בעזרת מזלג.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מניחים עלי קייל בתבנית.
  4. מערבבים סויה, שמן זית ושמן שומשום בקערית ויוצקים על עלי הקייל. מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים.
  5. אופים 15 דקות עד שהקייל נהיה פריך מעט אך לא שרוף. חותכים לחתיכות בגודל ביס ומעבירים יחד עם הנוזלים (אם נותרו כאלה) לקערה גדולה.
  6. מוסיפים את הקינואה, הגזרים והחומוס ומערבבים. מתקנים תיבול בעזרת סויה ומגישים.
11 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *