חיפוש מתקדם

קיש כרישה ודלעת

מתכון לקיש כרישה ודלעת
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את הקלתית הזו תרצו לאמץ להכנת כל קיש או פאי – מתוק או מלוח. אם מכינים פאי מתוק, אין צורך להוסיף סוכר לבצק מכיוון שלקמח כוסמין יש מתיקות אגוזית עדינה והיא בהחלט מספיקה. בזכות השימוש בשמן קוקוס מתקבלת קלתית פריכה מאוד, אבל חשוב להקפיד שהשמן יהיה מוצק (אפשר אפילו להכניס אותו למקרר) כדי לקבל את אפקט החמאה המתפוררת.

חומרים

לקלתית:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים למעט מים במעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק. אוספים את הפירורים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים קוביות דלעת עם 3 כפות שמן זית ומלח ומניחים בתבנית.
  4. אופים 30-20 דקות עד שהדלעת רכה. מוציאים אותה מהתנור ומנמיכים את טמפ’ התנור ל-170 מעלות.
  5. טוחנים את הדלעת עם טופו בבלנדר לתערובת אחידה.
  6. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים כרישה על להבה בינונית 15 דקות לריכוך.
  7. מוסיפים למחבת יין לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים 3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה. ממיסים קודזו ב-4 כפות מים, מוסיפים למחבת ומבשלים 3 דקות עד שתערובת הכרישה מסמיכה מעט. מכבים את האש.
  8. מוסיפים למחבת את תערובת הדלעת והטופו ומערבבים היטב.
  9. מרכיבים את הקיש ואופים: משמנים תבנית פאי.
  10. מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ומרפדים בו את התחתית והדפנות של התבנית. משטחים את המלית על הקלתית.
  11. אופים 45 דקות עד שפני המלית מזהיבים והבצק מוכן.
1 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *