חיפוש מתקדם

רולדת קרם וניל ופירות קיץ

מתכון לרולדת קרם וניל ופירות קיץ
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הרולדה, כוכבת הקונדיטוריות של שנות ה-70′ חוזרת לאופנה, וטוב שכך. הגרסה הזו יפהפייה וצבעונית בזכות שפע של פירות קיץ טריים. שימו לב לטכניקת גלגול הרולדה בעזרת נייר האפייה.

חומרים

לשכבת הטורט:
למלית:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 42x34 בנייר אפייה.
  2. מכינים את שכבת הטורט: מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-7 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר. מקפלים קמח, אבקת אפייה ומלח בעזרת מרית ולבסוף את השמן.
  3. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  4. אופים כ-7 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
  5. מכינים את המלית ומרכיבים את הרולדה: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה.
  6. מנתקים את שכבת הטורט מנייר האפייה והופכים לצד השני, כך שהצד העליון של הטורט מונח כעת על גבי נייר האפייה. מורחים את הקצפת על גבי הטורט ומפזרים קוביות פירות. עושים מעין מכפלת קטנה בצלע האורכית הקרובה אליכם בעזרת הידיים ומגלגלים עם נייר האפייה לקבלת רולדה. זורים אבקת סוכר.
  7. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

גיוון:

  • רולדת קרם וניל ופירות חורף- במקום פירות קיץ משתמשים בתותים, אפרסמון וקיווי.
  • רולדת מוקה- מחליפים 2 כפות קמח ב2 כפות אבקת קקאו. מוותרים על הפירות במלית ומקציפים את השמנת יחד עם כפית קפה נמס.

 

5 ביוני 2017
תגובות

תגובות (2)

  • אוסנת הראל 20 באוקטובר 2017 12:18 השב

    תודה על המתכון. רק מוודאה שאת השמן שמים בסוף ולא בזילוף לפני הקמח אחרי הקצפת הביצים

    • noa.ochayon 22 באוקטובר 2017 9:12 השב

      היי אסנת, את כף השמן מוסיפים בסוף ומקפלים בזהירות. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *