אטריות קדאיף – המדריך המלא למשתמש

איפה קונים, איך עובדים אתן במטבח ומה מכינים? המדריך המלא לאטריות הלבנטיניות האהובות

סיגרים של קדאיף ממולאים בגבינת עיזים ודובדבני אמרנה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סיגרים של קדאיף ממולאים בגבינת עיזים ודובדבני אמרנה. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
14 באפריל 2019

איך עובדים עם אטריות קדאיף? בצק האטריות נטול שומן, אבל הן זקוקות לו כדי להזהיב ולקבל פריכות. אפשר להשתמש בכל סוג שומן, אבל הכי טעים חמאה או שמן זית.

לשים את האטריות ידנית עם חמאה מומסת (או שמן), ואז אפשר לטגן או לאפות.

לפני האפייה האטריות גמישות, ואפשר לעצב אותן באיזו צורה שרוצים. כמו שמניחים בתבנית – כך הן נשארות אחרי האפייה.

שומרים על כיסוי בזמן העבודה חשוב לכסות את האטריות שלא עובדים איתן, כדי שלא יתייבשו.

מכינים קינוחים עם קדאיף
קדאיף במילוי קרם פטיסייר
סיגרים של קדאיף במילוי גבינת עיזים ואמרנה
מאפה קדאיף ממולא

סלסילות קדאיף עם גלידה, שערות חלבה ורוטב טחינה גולמית וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סלסילות קדאיף עם גלידה, שערות חלבה ורוטב טחינה גולמית וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

איפה קונים? בית הגידול הטבעי של הקדאיף הוא קונדיטוריות מזרחיות. מקור נוסף הוא חנויות מכולת שמשרתות אוכלוסייה ערבית, כמו אלה ביפו, ואדי ניסנס בחיפה או העיר העתיקה בירושלים. אטריות קדאיף נמכרות גם בבורקסיות התורכיות של שוק לוינסקי, בחנויות בישול דוגמת “לגעת באוכל”, ואם התמזל מזלכם – אפילו קפואות בסופרמרקט. אני קונה ב”טורקיה הקטנה” ביהוד, ב”תבליני כוחלני” בקרית אונו, אצל “ליאון ובניו” ברחוב עולי ציון 17 ביפו או ב”ממתקי מוטראן” ביפת 99.

רוצים אטריות צבעוניות? במקור מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לחמאה המומסת, אבל במנות מלוחות אפשר ללכת על כיוון טבעי ולהוסיף מעט כורכום או מי בישול סלק מצומצמים.

אחסון אטריות הקדאיף האפויות לא זקוקות לקירור (על כך יעידו הממתקים הערביים, שנמכרים כשהם טבולים בסירופ). ברגע שמוסיפים קרם, הן חייבות להיות בקירור.

תמיד בהישג יד שומרים במקפיא בחבילות של 300-250 גרם. לפני השימוש מפשירים לטמפרטורת החדר (רצוי להתחיל את ההפשרה שעתיים במקרר ועוד שעה בחוץ).