טבלת המבקרים

המסעדה שהחזירה את ביצה עלומה לשנות ה-80

אגרול בפקין. צילום: אפיק גבאי
אגרול בפקין. צילום: אפיק גבאי

הסינית הנוסטלגית, המסעדה ששווה יציאה מתל אביב ומסעדה של כוכב ריאליטי. סיכום ביקורת מסעדות של אתר השולחן

18 ביולי 2019

ביצה עלומה, מאקו: פקין, תל אביב

ביצה עלומה טעם מתפריט חגיגות ה-40 שנה למסעדת פקין הסינית וחזר בעיקר עם נוסטלגיה.

"לא הגענו לפקין עם ציפיות בשמיים ולא יצאנו בראשים מושפלים ממבוכה. הארוחה הייתה מצחיקה ונוסטלגית. כמו להיזכר בבדיחה טובה ששמעת פעם והיום כבר אסור לספר. כאמור, אוכל אמריקאי-סיני, מתוק להחריד, זו המורשת של פקין וזו הקללה וזו הצוואה"
לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
פקין – כל הפרטים

אוכל סיני כמו פעם מנות מהתפריט בפקין. צילום: אפיק גבאי
אוכל סיני כמו פעם מנות מהתפריט בפקין. צילום: אפיק גבאי

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: L28, תל אביב

בפרוייקט L28 השף מתחלף כל חצי שנה, ואבי אפרתי חזר לאכול שם את התפריט של השף החדש, גבריאל ישראל.

"גבריאל ישראל ללא ספק ראוי למושכות אותן קיבל. גם בערכים מוחלטים, האוכל שלו טוב וראוי כשמאסת החיוב היא בהחלט הדומיננטית. הארוחה שהוא מעמיד ב-L28 בחודשים הקרובים מומלצת בהחלט, האף שייתכנו בה פערים".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
L28 – כל הפרטים

ארוחה מומלצת בהחלט פילה בקר, L28. צילום: יהונתן בן חיים
ארוחה מומלצת בהחלט פילה בקר, L28. צילום: יהונתן בן חיים

שגיא כהן, הארץ: סלאס, תל אביב

שגיא כהן יצא ממסעדת סלאס של אור גינסברג עם מחמאות לכישרון של השף וקצת פחות מחמאות לאוכל שהוא בחר להגיש.

"גינסברג, כך דומה, יצטרך להחליט מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול: יש לו גישה לחומרי גלם יוצאי דופן ומנות הדג החמות מוכיחות שיש לו גם כשרון נדיר. מכאן, הבחירה שלו. אם הוא רוצה להיות פליט ריאליטי נצחי, שימשיך לספר סיפורים שילכו ויישחקו ולפרכס דגים. אם, לעומת זאת, הוא רוצה להיות שף, שייכנס במטותא למטבח ויתחיל לתת לצלחות לדבר במקומו".
לביקורת המלאה של שגיא כהן ב"הארץ"
סלאס – כל הפרטים

חומרי גלם מעולים דגים נאים בסלאס. צילום: Roshianu& Moloko
חומרי גלם מעולים דגים נאים בסלאס. צילום: Roshianu& Moloko

חיליק גורפינקל, גלובס: לירי לאונג', רשפון

חיליק גורפינקל ביקר במסעדה החדשה מבית גוז' ודניאל וגילה מסעדה נעימה שווה לקחת בחשבון אם אתם בסביבה.

"לירי לאונג' היא כנראה לא מקום לנסוע אליו במיוחד, אלא אם כן אתם נתקפים בצורך עז לצאת קצת מהעיר ובכל זאת לא לנסוע רחוק מדי. אבל האוכל בה הוא הגון ואף למעלה מזה, השירות אדיב וחייכני והאוויר והאווירה מרחיבי דעת עד כדי כך, שאולי בכל זאת אפשר לנסוע אליה במיוחד"
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל בגלובס
לירי לאונג' – כל הפרטים

בכל זאת שווה נסיעה לינגוויני זוקיני בלירי לאונג'. צילום: דניאל לילה
בכל זאת שווה נסיעה לינגוויני זוקיני בלירי לאונג'. צילום: דניאל לילה

דניאל שק, TimeOut תל אביב: שגבארט, הרצליה

דניאל שק ביקר בגלגול החדש של שגבארט, מסעדת הקונספט של שף שגב משה, ועדיין לא נרגע מהשואו.

"…המאמץ האסתטי המוגזם מאפיל על ריזוטו טעים ועשוי היטב שמקפל בתוכו את פוטנציאל הכישרון של משה שגב…הכל כל כך מתוסרט בשגבארט שלרגע חשבנו שגם הצעת הנישואים בשולחן הסמוך היא בעצם פרפורמנס, עוד דרך "לרענן את החוויה" כמאמר ההודעה לעיתונות.
הביקורת המלאה של דניאל שק בגיליון TimeOut תל אביב, השבוע.
שגבארט – כל הפרטים

מאמץ אסתטי מוגזם טרטר בקר בשגבארט. צילום: אנטולי מיכאלו
מאמץ אסתטי מוגזם טרטר בקר בשגבארט. צילום: אנטולי מיכאלו