הארומה הפרחונית של התה מחמיאה מאוד לטעמים המתקתקים של התמרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לשימון הרינגים:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים את כל החומרים חוץ מחמאה במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
2
מוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית:
4
מביאים לרתיחה חלב ועלי תה בסיר קטן. מסירים מהכיריים, משהים 15 דקות ומסננים. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מצננים.
ממלאים ואופים:
5
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ. מורחים את המחית, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות באורך 4 ס”מ.
6
משמנים בחמאה את הדפנות של רינגים אישיים בקוטר 7 ס”מ וגובה 9 ס”מ, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מסדרים את הפרוסות ברינגים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 25 דקות.
7
מחממים תנור ל-160 מעלות.
8
מברישים את המאפים בביצה ואופים 30-25 דקות להזהבה.