מצאנו מנה איטלקית מושלמת שתיקח אתכם לטיול באירופה
ריזוטו מסחרר, מרק ווייאטנמי ממכר, עלי חורף מפתיעים, קינוח מעודן בגליל ועוד המלצות שעשו לנו את השבוע
ריזוטו יער של הס 4, תל אביב
הריזוטו הנפלא של תמר כהן צדק צועק סתיו והוא יקח אתכם לטיול רומנטי בחורשה מוריקה באירופה, דקות ספורות אחרי שירד גשם. יש בו פטריות שמפניון, יער ופורצ'יני, יש בו פרמזן ויש בו יין לבן וחמאה – החומרים שמהם עשויה האהבה – והוא עמוק, עשיר ומחמם לב ונפש. אז הצטיידו במעיל גשם, מגפיים ומטרייה ורוצו לטעום אותו (ותשאירו מקום לקינוח האי הצף). 52 ש"ח.
[מרב סריג – עורכת ראשית]
עלי ווסאבי טריים
ביס ראשון מעלה ווסאבי הוא קצת כמו זיקוקי דינור, מיליון גוונים של חרדל וצנונית וחריף מתפוצצים בפה. הוא גם סוג של משחק ניחושים – אף אחד לא מזהה מה הוא בדיוק טועם. בארץ לא נתקלתי בווסאבי טרי, לא בשורש ובטח לא בעלים. את המחית שחורכת את הפה בסושיות מכינים כאן מחומרי טעם, צבע מאכל ואבקת שורש ווסאבי מיובש (במקרה הטוב) או שורש חזרת מיובש (לרוב). העלים הטריים זמינים בארץ רק לאחרונה בזכות ניסיון (שלא לגמרי צלח) של חברת "עלה עלה" (המשווקים תוצרת חקלאית) לגדל פה את השורש. השורשים נקלטו באדמה הישראלית אך הם זערוריים בגלל הבדלי האקלים. למרות גודלם, עלים הם דווקא מניבים בכמויות. העלים לא חריפים כמו השורש או המחית, אבל הם מלאי טעם והם תוספת פלא קטנה שמקפיצה בערך כל דבר: מאורז או אטריות דרך סביצ'ה או סלט, ועד מרקים (לאוכל חם מוסיפים אותם לפני ההגשה – החום מעמעם את הטעמים). העלים יהיו זמינים במהלך שלושת החודשים הקרובים. עלה אחד מספיק לתיבול של 5-4 מנות ושווה גם לנסות ולמלא את העלים ולגלגל כחלק מרול סושי. 23.9 ש"ח למארז של 100 גרם (כ-10 עלים).
להשיג באתר של "עלה הביתה".
[יונית נפתלי – עורכת משנה]
רוזה אזורית – יקבי כרמל
עם בוא חודש אוקטובר, חודש המודעות לסרטן השד, נראה שהחיים נשטפים בוורוד עם שלל מוצרים, מנות ופוסטים ברשתות החברתיות שמתגייסים לטובת המטרה. גם יקבי כרמל התגייסו למטרה, ותורמים שקל על כל כל כוס של יין רוזה מסדרת סלקטד, הסדרה האזורית וסדרת VATS בין התאריכים 5 באוקטובר ועד 30 בנובמבר, ברשתות השיווק ובכל המסעדות שעובדות עם יקבי כרמל.
היין מהסדרה האזורית הוא קליל ורענן, עם גווני טעם נעימים של פירות אדומים וארומה של ורדים ותבלינים שנשמרת הודות להתססה שהיין עבר בטמפרטורה נמוכה – כזה שכיף לשתות בימים חמימים בהם הסתיו מסרב להגיע.
[לי גיל – עורכת משנה]
קינוח ליאלי ביירות בעזבה, כפר ראמה
[גרדה גלזר – עורכת משנה]
מרק פו – האנוי, תל אביב
האנוי היא מהמסעדות האהובות עליי. מעולם לא ביקרתי בוויאטנם ואיני יודע האם האוכל נאמן למקור, אבל האם הוא טעים? בהחלט. לאחרונה, עם ההתקררות המדומה ובאיחור ניכר, גיליתי את מרק הפו שלהם: ציר העוף עשיר, עם רמזים עדינים לתבלינים חמים כמו קינמון; הבשר רך, מפורק ונדיב ומסביב תוספות טריות כגון כוסברה, בזיליקום, בצל לבן וכמובן נבטים. ליד המרק מוגשים שני רטבים: האחד סויה עם פלפלים חריפים והשני, שאני לא פחות ממכור אליו, הוא שמן צ'ילי עם קריספי שאלוטס – שאפשר לקנות אותו בצנצנת ישירות מהמסעדה ולשדרג כל מנה אסייתית שמכינים בבית. 62 ש"ח.
[מתן שופן – עורך משנה]