כשאומרים קראמבל מתכוונים לתערובת פירורית, שמצפה עוגות וקינוחים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
לקראמבל:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
1
מערבלים קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
2
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ או ל-8 עיגולים בקוטר 9 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר את עודפי הבצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המלית:
3
מערבבים אבקת שקדים וקורנפלור בקערה נקייה.
4
מערבלים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.
5
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים מחית פיסטוק ואת תערובת אבקת השקדים ומערבלים לתערובת אחידה.
6
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים קראמבל:
7
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
8
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1 ס”מ וחותכים לקוביות בגודל 21/2 ס”מ.
מרכיבים את הטארט ואופים:
9
מורחים את המלית על הקלתית, מניחים עליה דובדבנים במרווחים של 2 ס”מ ומפזרים מעל את קוביות הקראמבל.
10
אופים 35-30 דקות עד הזהבה.
11
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.