טבלת המבקרים

המסעדה שגרמה לאבי אפרתי להשתמש בביטוי "גועל נפש"

סיגר אדממה בסי-ים Seeyam. צילום: שי אפגין
סיגר אדממה בסי-ים Seeyam. צילום: שי אפגין

אבי אפרתי סבל במסעדת חוף חדשה ולעומתו ביצה עלומה ושגיא כהן התמוגגו מהיפנית החדשה. סיכום ביקורת מסעדות שבועי

22 באוגוסט 2019

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: סי-ים, תל אביב

אבי אפרתי ביקר במסעדת החוף האסייתית החדשה ואין דרך טוב יותר לתאר את מה שעבר עליו מאשר זעזוע.

"קצת התפלצנו לגלות שבחור אחר מהצוות מסתובב עכשיו ב'פלור' בלי חולצה. שכונה, כבר אמרנו. זה היה הרגע בו שותפתי לארוחה הרגישה שזה יותר מידי לה, שהגיע הזמן לסיים. לא עשינו זאת כי היינו בתפקיד אבל יש רגע במסעדה שאתה מתחיל לחוש בגועל נפש צרוף. האוכל עצמו מפסיק להיות רלוונטי אז".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
סי-ים – כל הפרטים

מחייבת חישוב מסלול מחדש סביצ'ה בסי-ים Seeyam. צילום: שי אפגין
מחייבת חישוב מסלול מחדש סביצ'ה בסי-ים Seeyam. צילום: שי אפגין

שגיא כהן, הארץ: קיטו קאטו, תל אביב

שגיא כהן ביקר במסעדה היפנית החדשה והופתע לגלות אוכל יפני אמיתי ולא רק רולים ענקיים של סושי.

"זה לא שאין כאן רולים תְפוחים וגסים, ודאי שיש, גם יפנים הרי צריכים להתפרנס. אבל לצדם יש גם מבחר מגוון, צבעוני ומפתיע של מנות איזקאיה קטנות שהן כבר בהחלט לא קיט קאט".
לביקורת המלאה של שגיא כהן בהארץ
קיטו קאטו – כל הפרטים

סוקיאקי כהלכתו סוקייאקי בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב
סוקיאקי כהלכתו סוקייאקי בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב

ביצה עלומה, מאקו: קיטו קאטו, תל אביב

גם ביצה עלומה אכל השבוע בקיטו קאטו החדשה, וגם הוא נהנה, אם כי באופן פחות גורף מאשר שגיא כהן.

"במסעדת קיטו קאטו התל אביבית מתהדרים ב"סושי מאסטר היחידי בישראל", אבל מגישים סושי עם ספייסי מיונז ורוטב טריאקי. סתירה פנימית? בהחלט. אבל היפנית הזאת היא לא רעה בכלל. רוצו לשם לפני שהשף חוזר ליפן ומשאיר אותנו עם כל החאפרים הישראלים".

לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
קיטו קאטו – כל הפרטים

מנה טובה על אף האסתטיקה המכוערת טאטאקי על העצם בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב
מנה טובה על אף האסתטיקה המכוערת טאטאקי על העצם בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב

חיליק גורפינקל, גלובס: קפה איטליה, תל אביב

אחרי כמה שנים שלא אכל בה, חיליק גורפינקל חזר אל קפה איטליה כדי לראות האם עדיין מדובר במסעדה מוצלחת.

"קפה איטליה הייתה ונותרה אם כן מסעדה יעילה, מקצוענית, יפה וכזו המגישה בזריזות ובאדיבות אוכל איטלקי הנע בקלילות על הקו שבין מודרני למסורתי ומבצע את שניהם באותה הצלחה".
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל בגלובס
קפה איטליה – כל הפרטים

עשוי כמו שצריך טירמיסו בקפה איטליה. צילום: מיכל רביבו
עשוי כמו שצריך טירמיסו בקפה איטליה. צילום: מיכל רביבו