טבלת המבקרים

שיא שלילי למבקר מסעדות: שתי ארוחות מבאסות בערב אחד

סטייק בסטולרו. צילום: גיל אבירם
סטייק בסטולרו. צילום: גיל אבירם

המבקר שסבל בשתי מסעדות בערב, אבי אפרתי הופתע בקיטו קאטו ונמצאה מסעדת בשר כשרה וטובה. סיכום ביקורת מסעדות שבועי

5 בספטמבר 2019

שגיא כהן, הארץ: סטולרו וברבוניה, תל אביב

שגיא כהן רצה לבדוק את מסעדת החוף החדשה סטולרו, אבל שילוב של מחסור במזגן, תפריט בנאלי ושירות נוראי גרמו לו לברוח אל מסעדת ברבוניה, שם המצב היה רק מעט יותר טוב.

סטולרו: "נשארנו על הספה, שנראתה כאילו דורות גולשים כבר קרסו עליה, וחיכינו. הזיעה זלגה לעיניים. החול חדר לנעליים. עשן מסיגריה אלקטרונית סימא עיניים. תרבות קולינרית במלוא תפארתה".
ברבוניה: "ברבוניה היא מקום מאוד יגע. לחוסר האכפתיות מהסוג הצעיר כבר התרגלנו ("טעים לנו, אחי? מה, לא קיבלתם את המנות?"), פה זה היה לא אכפתי מהסוג העייף. שתי מנורות שרופות? שיהיה. מלחייה מלוכלכת? אז מה? נגמרו המרלנים? נעדכן בסוף המנות הראשונות. סכו"ם רטוב – מה יש? כל כך קשה לנגב עם מפית?"
לביקורת המלאה של שגיא כהן בהארץ
סטולרו – כל הפרטים
ברבוניה – כל הפרטים

מקום מאוד יגע מנות בברבוניה. צילום: אנטולי מיכאלו
מקום מאוד יגע מנות בברבוניה. צילום: אנטולי מיכאלו

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: קיטו קאטו

שבועיים אחרי שאר המבקרים, אבי אפרתי הגיע גם הוא ליפנית החדשה קיטו קאטו, ויצא בהרגשה חיובית, אם כי מסויגת.

"קיטו קאטו איננה המסעדה שאליה תגיעו במיוחד מצפון או דרום הארץ, אבל היא יפנית שמגישה אוכל מכובד בתמחור הגיוני; זאת כמובן בתנאי שמדלגים על סממניו המיותרים של התפריט. אם יצליחו לשמור שם על רמת חומרי הגלם והביצוע בה נתקלנו בארוחתו, ניתן יהיה לומר בהחלט שלרשימה הכה מדולדלת של המסעדות היפניות הראויות נוסף מקום".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
קיטו קאטו – כל הפרטים

יפנית ראויה סוקי יאקי בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב
יפנית ראויה סוקי יאקי בקיטו קאטו. צילום: דרור עינב

ביצה עלומה, מאקו: פאסטל, תל אביב

בפעם השלישית שלו, חוזר ביצה עלומה לבקר בפאסטל, אחרי כניסתו של קובי בכר לתפקיד השף. שם הוא אכל שם את אחת הארוחות הטובות של הזמן האחרון.

"אני מסביר לכם שחבל שתפספסו את פאסטל. זו השורה התחתונה, זה המסר. אל תיתנו לריח הסיגרים ונצנוצי התכשיטים והסבתות להטעות אתכם. מסעדה פצצה".

לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
פאסטל – כל הפרטים

כל הים בצלחת מרק דגים בפאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו
כל הים בצלחת מרק דגים בפאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו

חיליק גורפינקל, גלובס: הרווי'ס, ירושלים

חיליק גורפינקל ביקר השבוע במסעדת הבשרים המעושנים הכשרה בירושלים, ויצא משם מופתע מאיכות וטעם הבשר.

"אם אתם בירושלים, או אוהבים בשר מעושן עד כדי כך שתקומו ותסעו אליה במיוחד, אל תוותרו על הרווי'ס".
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל ב"גלובס"
הרווי'ס – כל הפרטים

בשר כשר, אבל משובח הרווי'ס, HARVEYS. צילום: Andrew-Malakhovsky
בשר כשר, אבל משובח הרווי'ס, HARVEYS. צילום: Andrew-Malakhovsky