טבלת המבקרים

שווה נסיעה: מקום חיפאי מופלא שמתמחה באוכל טברייני

חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל
חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל

ביצה עלומה מגלה את טבריה בחיפה, שגיא כהן אכל ארוחה בינונית בבירה ואבי אפרתי סבל בתל יצחק. סיכום ביקורת מסעדות

19 בספטמבר 2019

שגיא כהן, הארץ: טלביה, ירושלים

מסעדת טלביה יצאה לעצמאות אחרי שהיתה חלק מקבוצת מחניודה ושגיא כהן אכל בה ארוחה לא מוצלחת, אבל עם קינוח אחד שהיה שווה את זה.

"טלביה היא ביסודו של דבר מסעדה שנראית כאילו ניסו בכוח לגרום לה להיראות כמשהו ששרד משנות השבעים. חסרים רק בקבוקי הקיאנטי הענקיים עם מפלי השעווה. מרתף נמוך, כיסאות לא נוחים, מדפים ועליהם בקבוקי יין, אפלולית של סרטי שטאזי ותפריט לא מאוזן שמכוון קצת גבוה מדי יחסית לאיכות חומרי הגלם. בקיצור, מקום לא מקומם עם אוכל שמסתכל מלמטה על הבינוניות ויודע: גבוה לי מדי".
לביקורת המלאה של שגיא כהן בהארץ
טלביה – כל הפרטים

בינוניות כיסונים בטלביה. צילום: טרה ורון
בינוניות כיסונים בטלביה. צילום: טרה ורון

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: תל יצחק, תל יצחק

גם אבי אפרתי יצא מתל אביב וביקר במסעדת תל יצחק שהתחדשה בשף ובקונדיטורית חדשים, אבל אכל שם ארוחה גרועה למדי.

"באתר האינטרנט שלה, מציגה את עצמה תל יצחק כמסעדת שף. לא רק שהיא איננה מסעדת שף, עם רמת אוכל ושירות כזו מדובר בכלל במפעל – אתר הסעדה לכל דבר ועניין, שחלק מהמנות בו גולשות לעיתים לרמה של בישול מוסדי".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
תל יצחק- כל הפרטים

לא ממש מסעדת שף מנת דג בתל יצחק. צילום: שי בן אפרים
לא ממש מסעדת שף מנת דג בתל יצחק. צילום: שי בן אפרים

ביצה עלומה, מאקו: שולה, חיפה

ביצה עלומה הגיע לחיפה, למסעדת שולה החדשה, ואהב את האוכל הביתי עם הטוויסט המקורי.

"שולה היא מסעדה חמודה להפליא שבסך הכל מבקשת לתת כבוד לעבודתם של אחרים. יש כאן סקרנות אינטלקטואלית וידע ורגש והמון כוונות טובות. זו לא נוסטלגיה. זו מודעוּת היסטורית. כולנו בסך הכל חרוזים בשרשרת, נשענים וממשיכים את מה שעשו לפנינו. סבתא שולה יכולה להיות גאה".

לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
שולה – כל הפרטים

נעים להכיר מדרוטה בשולה. צילום: נופר טל
נעים להכיר מדרוטה בשולה. צילום: נופר טל

חיליק גורפינקל, גלובס: רוברטה'ס בורגר, הרצליה

חיליק גורפינקל יצא להרצליה, למזללת ההמבורגרים של השף עידו פיינר וחזר מרוצה מאוד.

"המבורגר קלאסי, בלי עגבנייה. זה היה מצוין. עסיסי, נוטף, שמנמן, מושחת. את ההמבורגר ליווה צ'יפס דק ומצוין לא פחות".
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל ב"גלובס"
רוברטה'ס בורגר – כל הפרטים

מושחת ומצוין רוברטה'ס בורגר של עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו
מושחת ומצוין רוברטה'ס בורגר של עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו