מסעדות בחיפה

שטרודל. צילום: גלעד הר שלג
שטרודל. צילום: גלעד הר שלג

שטרודל shtroudl

שדרות בן גוריון 39, חיפה
מסעדת שטרודל המושבה שוכנת בבניין טמפלרי בן 150 שנים למרגלות הגנים הבהאיים. קפה שטרודל הוא בעצם מסעדה ערבית מסורתית עם נגיעות מודרניות האחים עלאא ועיסא אסעד, מסעדנים ילדי העיר, הפקידו את החלק הערבי של התפריט בידי אמם, והוסיפו קצת מצרפת ומאיטליה. הבראנץ' הוא תהלוכה אינסופית כמעט של סלטים ופחמימות. ראו מסעדה
חמרמורת, חיפה | צילום: אילן פרון
חמרמורת, חיפה | צילום: אילן פרון

חמרמורת hamarmoret

סירקין 27, חיפה
חמרמורת, בר יין חדש בשוק תלפיות בחיפה של אילן פירון הבעלים של מסעדת חמארה השוכנת גם היא בשוק. האווירה במקום היא אינטימית וחמימה עם מוזיקת ג'אז ופאנק ברקע לצד תפריט אוכל המבוסס על מנות חלוקה קטנות לצד כוס יין או קוקטייל ראו מסעדה
ויוינו, חיפה | צילום: אנטולי מיכאלו
ויוינו, חיפה | צילום: אנטולי מיכאלו

ויוינו vivino

כיכר אליזבט 1, חיפה
מסעדת ויוינו החיפאית מציעה תפריט עשיר מהמטבח האיטלקי המבוסס על חומרי גלם טריים מאיטלקיה בשילוב עם התוצרת המקומית. לצד הפסטות והריזוטו תהנו מתפריט יינות מגוון שמשתלב עם האווירה. ראו מסעדה
סנוויץ' בר ברכה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
סנוויץ' בר ברכה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

סנדוויץ' בר ברכה

שבתאי לוי 12, חיפה
סנדוויץ' בר ברכה הוא הסנוויץ' בר החיפאי הראשון שנפתח ב-1971 ודאג לשמר את סוד הקסם שכולל: הקראסט המתפצח של הלחם הטרי, עושר הנקניקים והגבינה המותכת, המיונז והחריף שנעשים במקום והירקות הטריים שעוטפים הכל. ראו מסעדה
נוקאאוט סמאשופ בחיפה. צילום: אסף קרלה
נוקאאוט סמאשופ בחיפה. צילום: אסף קרלה

נוקאאוט סמאשופ KNOCKOUT SMASHOP

שדרות הנשיא 121, חיפה
סמאש בורגר חיפאי במרכז הכרמל. הסמאש בורגר הוא כדור בשר במתכון סודי הנמעך עם משקולת על פלנצ'ה רותחת, תהליך שהופך את הסמאש שנוצר לקראנצ'י במרקם מיוחד, שגם תורם לטעם. הוא נכנס לתוך לחמנייה מוברשת בחמאה עם תוספת של גבינת צ'דר, בצל, עגבנייה וחמוצים כשמעל הכל כמות נדיבה מהרוטב המיוחד שמוכן במקום. לצד המנה הבסיסית קיימים סמאש בורגרס עם תוספות משתנות כמו חמאת בוטנים, בייקון טלה ופירות יער; סליידר גבינה כחולה ועוד. ראו מסעדה
קרודו חיפה. צילום: אפיק גבאי
קרודו חיפה. צילום: אפיק גבאי

קרודו Crudo

מסעדה בסגנון צפון־איטלקי של השף עלאא מוסא ושותפו אחמד אסאדי. הישיבה בה היא סביב בר ארוך, המכיל לא פחות מ־90 סועדים, במקביל לשולחנות נוספים תחת כיפת השמים. התפריט שיצר מוסא מבוסס על מנות המתאימות לחלוקה, ובהן הוא משלב טכניקות בישול וחומרי גלם איטלקיים עם פרשנות אישית שלו. אפשר למצוא בו קלאסיקות איטלקיות, כמו פיצה מרגריטה או טורטליני לובסטר; לצד מנות שמשלבות טעמים מקומיים, כמו שיפוד דג ים עם פטוצ'יני לימון כבוש, אריסה ועשבי תיבול, וספגטיני ברוטב חריימה פיקנטי. ראו מסעדה
מסעדת דל מאר. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת דל מאר. צילום: אנטולי מיכאלו

דל מאר DEL MAR

מסעדת שף של עידו מלכין ששוכנת במבנה עתיק משנת 1921 שצופה על חוף הים של חיפה. המסעדה מתמחה בדגים ופירות ים בטכניקות בישול קלאסיות ומודרניות תוך שימוש בחומרי גלם טריים. ראו מסעדה
"מאסטר שפית" בפסטיבל הסרטים חיפה 2022
"מאסטר שפית" בפסטיבל הסרטים חיפה 2022

קולנוע קולינרי: מה לראות ולאכול בפסטיבל הסרטים בחיפה?

אורח חגיגי עם כוכב מישלן, הקולינריה הקסומה של איי פארו ושפית צרפתיה שמשנה את החיים לנערים מהגרים - כל הסרטים והאירועים הקולינריים בפסטיבל הסרטים חיפה 2022 לכתבה המלאה
פופ אפ מטרלו בשרונה מרקט. צילום: סופגי
פופ אפ מטרלו בשרונה מרקט. צילום: סופגי

הקרואסון הטוב בארץ מגיע לתל אביב ועוד 7 דברים שחייבים לטעום השבוע

פופ אפ של מאפיית מטרלו מרמת הגולן, חיים כהן עושה סושי, מעבדת הקוקטיילים הראשונה בארץ ומתחם שכולו חוף תאילנדי. כל מה שטעים השבוע לכתבה המלאה
מסעדת אוניקס בחיפה. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת אוניקס בחיפה. צילום: אנטולי מיכאלו

אוניקס ONYX

דרך העצמאות 104, חיפה
מסעדת שף בסגנון טאפאס עולמי ממדינות שונות. על התפריט השף ג'וני גוריק, שבישל במשך עשרות שנים ברחבי העולם ועתה שב ארצה. במסעדה החדשה הוא מייצר מנות בהשראת מנות טאפאס ממדינות שונות, בפרשנות אישית שלו. למשל - שרימפס מוגש בשוט מנגו עם פסיפלורה, בזיליקום וצ'ילי תאילנדי או בייקון טלה ואנטריקוט כבושים במלח עם קרם שום שחור ואיולי כמהין. ראו מסעדה
בר היין של אנדרי סוידאן בחיפה. צילום: אנדרי סוידאן
בר היין של אנדרי סוידאן בחיפה. צילום: אנדרי סוידאן

Wine Bar by Andre Suidan

שדרות הנשיא 98, חיפה
בר היין החיפאי של אנדרי סוידאן שכולל יותר מ-180 תוויות יין. בבר, שמנוהל בפועל בידי בנו של אנדרי, לא תמצאו יקבים תעשייתיים, אלא רק את התוצרת של כורמים וייננים שהיקב בבעלותם בלבד. תפריט האוכל מאפשר להגיע רעבים לבקבוק היין הזה, וכולל גבינות, סלטים, מרקים, רוסטביף ועוד. ראו מסעדה
יין תלפיות | צילום: אורטל סבטלנה בקר
יין תלפיות | צילום: אורטל סבטלנה בקר

יין תלפיות WINE TALPIOT

סירקין 24, חיפה
בר יין שמגדיר את עצמו כבית ליינות עם "מינימום התערבות", כאלה שמגע ידי אדם היה מינימלי בתהליך הייצור שלהם, ושבתוצר הסופי מתאפיינים לעתים בארומות ובטעמים פראיים ופחות סטנדרטיים. את ההשראה לבר הביא אייל מנסור, שהוא גם הבעלים של מסעדת 26 Pho הסמוכה – מברלין, מילאנו ופריז, שבהן יש סצנה חזקה של צעירים ששותים יין בלי גינונים ובלי פורמליות, אבל עם הרבה ידע. היין נמכר במחירי חנות, ולידו יש מנות קלילות מתחלפות, כמו ירקות מהשוק ודגים כבושים. ראו מסעדה
ראסיף 33. צילום: אפיק גבאי
ראסיף 33. צילום: אפיק גבאי

ראסיף 33 raseef

דרך העצמאות 33, חיפה
בר אוכל חיפאי בהובלת השף חמודי עוקלה (סמא, אל מרסא), שממוקם במתחם השוקק של העיר התחתית. התפריט מבוסס על פרשנותו האישית של עוקלה לפסיפס הצבעוני של חיפה - במנות מהמטבח הערבי־הגלילי בהן באים לידי ביטוי חומרי גלם מהאזור, למשל - ואדי ניסנס הסמוך ראו מסעדה
צ'יוויטו. צילום: נתנאל ישראל
צ'יוויטו. צילום: נתנאל ישראל

צ׳יוויטו Chivito

מסעדה דרום אמריקאית בחיפה הקרויה על שם כריך רב שכבות שהוא גם המאכל הלאומי של אורוגוואי. מלבד הכריך, שמככב בתפריט, יש מנות ממדינות דרום אמריקה השונות - מאמפנדס ארגנטינאי דרך פאסטל דה צ'וקלו - תבשיל עוף ובקר צ'יליאני וכלה בפאג'ודה - תבשיל ברזילאי על בסיס בשרים מעושנים ושעועית שחורה ראו מסעדה
סינמה פרדיסו בחיפה. צילום: אסף קרלה
סינמה פרדיסו בחיפה. צילום: אסף קרלה

סינמה פרדיסו Cinema paradiso

חוף זמיר , חיפה
בר-מסעדה הצופה לים בחוף זמיר החיפאי. על התפריט השפים עומר מצליח ואביב חמו והוא כולל מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים כמו שיפוד דג ים על הגריל ברכז רימונים אוזבקי, ירקות ירוקים ויוגורט או מינוט סטייק על פרוסת חלה עם איולי בזיליקום. בימי שישי ושבת מוגשת במקום גם ארוחת בוקר החל מהשעה 10:00. ראו מסעדה
מסעדת זוס בחיפה. צילום: דניאל לילה
מסעדת זוס בחיפה. צילום: דניאל לילה

זוס ZUS

שדרות הנשיא 134, חיפה
מסעדה חיפאית של מטבח ישראלי עם השפעות של מטבחי אגן הים התיכון. על התפריט השף צ'רלי פדידה שמציע מנות כמו נתח טומהוק במשקל 1.3 ק"ג, צלוי באש חיה על קרם תפוחי אדמה וירקות צלויים; שרימפס מוקפץ עם רוטב פלפלים קלויים, פלפל שאטה גרוסה ואספרגוס צרוב או פילה לוקוס לבן צלוי עם שמן זית, קורנית ואוזו, מוגש על תבשיל כרישה ושמנת, סלסת עגבניות וציר דגים עם זעפרן. על תפריט המשקאות המיקסולוג מושק בודניק ובמקום גם די ג'יי שמנגן בלייב בכל ימות השבוע. ראו מסעדה
עראבסקה. צילום: מרב סריג
עראבסקה. צילום: מרב סריג

עראבסקה ARABESKA

המסעדה הקטנה של אמאל ובנה אכרם בה מבוססות המנות על מתכונים שעברו במשפחה במשך שנים. בתפריט סוגים שונים של ממולאים - בשריים או צמחוניים, סלטים - מאפים ותבשילים מהמטבח הערבי - כולם מבוססים על חומרי גלם טריים מהשוק ראו מסעדה
שף אליאס מטר במרתה. צילום: אפיק גבאי
שף אליאס מטר במרתה. צילום: אפיק גבאי

מרתה Martha Deli

שדרות המגינים 90, חיפה
המעדניה של השף אליאס מטר. לצד מוצרי מעדניה – בשרים, דגים, גבינות שונות, ירקות ומוצרי מדף – רובם מקומיים, מציע מטר גם מנות קטנות שאפשר לנשנש על הבר, כמו שוק טלה ממולא או עלי גפן עם פריקי. ראו מסעדה
הבולגרי - חמארה בלקנית. צילום: רעות ברנע
הבולגרי - חמארה בלקנית. צילום: רעות ברנע

הבולגרי HABULGARI

חמארה בלקנית בעיר התחתית שמגישה מבחר של סלטים בלקניים העשויים במקום, למשל סלט שומר וגבינת פטה, ממרח שעועית שום ובצל מטוגן, או טונה בעישון ביתי. בנוסף יש כאן – ובעצם איך אפשר בלי – מגוון נאה של בורקסים. ראו מסעדה
בורקס ארליך. צילום: ליאור בראלי
בורקס ארליך. צילום: ליאור בראלי

בורקס ארליך BUREKAS ERLICH

שונית 12, חיפה
בולונז'רי פטיסרי של השף ליאור בראלי (לשעבר "ביסטרו וניה") שמכין מה שבכל מקום אחר היו קוראים להם "מאפים", אבל הוא מתעקש לקרוא להם "בורקסים" מתוחכמים במיוחד כמו בורקס מנצ'גו כמהין, פטריות פורטבלו מבושלות ופירורי הלחם מהבגט של אתמול מתובלים בפרחי שום בר ואורגנו או בורקס חצילים שרופים, מרווה, לאבנה ודבש. ויש גם מתוקים, כמובן. ראו מסעדה
מילהאוס קפה | צילום: מילהאוס קפה
מילהאוס קפה | צילום: מילהאוס קפה

מילהאוס קפה Millhouse Cafe

שדרות בת גלים 14, חיפה
בית קפה שנפתח במבנה היסטורי שהיה נטוש בשכונת בת גלים בעיר. בתפריט, לצד הקפה – כריכים מעולים, סלטים קלילים, גזוז בטעמים, תה קר שמכינים במקום עם פרחי היביסקוס וקינוחים של הקונדיטורית המקומית ניצן ורדי. ראו מסעדה
ברדא בייקרי. צילום: ברדא בייקרי
ברדא בייקרי. צילום: ברדא בייקרי

ברדא בייקרי BREADA BAKERY

הנמל 6, חיפה
הם החלו את דרכם כמאפייה קטנה, והיום ברדא בייקרי בעיר התחתית בחיפה מתפקדת כבר כמסעדה לכל דבר. ההיילייט הוא עדיין המאפים המושקעים, המתוקים והמלוחים, שיוצאים מדי בוקר טריים מהתנור ומתהדרים בפירות וירקות טריים ומגוון של מילויים (למשל, קרואסון לימון). בימי שלישי עד חמישי עובד המקום גם בשעות הערב, אז הוא הופך למסעדה לכל דבר עם תפריט שכולל סלטים, פסטות, דגים נאים ועוד. ראו מסעדה
סמוקין בחיפה. צילום: עלאא זעאתרה
סמוקין בחיפה. צילום: עלאא זעאתרה

סמוקין SMOKIN

קהילת סלוניקי 6, חיפה
במתחם השוק הטורקי בעיר התחתית בחיפה פועל בר ההמבורגרים והבשרים המעושנים שלצידו מעדנייה המוכרת כריכים ומנות מוכנות. התפריט מבוסס על מנות שיוצאות ממעשנות בשר גדולות, וכולל המבורגרים, אסאדו, פיקנייה, קבב, עופות ועוד נתחים מעניינים. כל זה לצד ברזי בירה ותפריט אלכוהול מתאים. ראו מסעדה
ממבו מילאנו. צילום: ישראל אלפסה
ממבו מילאנו. צילום: ישראל אלפסה

ממבו מילאנו

שדרות מוריה 127, חיפה
בממבו מילאנו, בר-מסעדה מקבוצת סינטה בר הוותיקה בחיפה, מגישים בצד הקלאסיקות האיטלקיות מנות עדכניות כמו פסטה עם קרם תירס ורוטב חמאת פורצ'יני; ספגטיני קרם פיסטוק עם פטרוזיליה, שום, פיסטוק ופרמזן ופורל בחמאת לימון, צלפים, סליקורניה ותפוחי אדמה צלויים. ראו מסעדה
חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל
חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל

שולה - מטבח טברייני

שער פלמר 2, חיפה
המסעדה הקטנה של חמי פסקה, עם אוכל מאיזור טברייה והכינרת, המשלב אוכל ערבי סורי עם האוכל שהגיע עם העולים היהודים מארצות המזרח, וכמובן המון דגים. בימי שישי בצהריים הווליום עולה והמסעדה מארחת הופעות ומוזיקאים לקבלת שבת ראו מסעדה
rooftop, אברטו. צילום: אפיק גבאי
rooftop, אברטו. צילום: אפיק גבאי

משמרת ערב: 4 דרכים מרעננות להעביר ערב ביולי אוגוסט

אם קצת נמאס לכם מעוד ארוחה שגרתית של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, ארבע מסעדות - בתל אביב, חיפה וגדרה - מציעות דרכים חדשות לאכול ולשתות בערבי הקיץ לכתבה המלאה
לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי

לוקס

מסעדת לוקס, הממוקמת בעיר התחתית בחיפה, היא בר האוכל של שף עלאא מוסא (ממסעדת אל מרסא העכואית). באווירה ים תיכונית, מאחורי בר ארוך, מגיש מוסא מנות מחומרי גלם מקומיים בטכניקות עשייה שונות. אפשר לבוא לכאן לנשנוש ודרינק על הבר או לארוחה שלמה באווירה שמחה. ראו מסעדה
המבשלה
המבשלה

המבשלה

סירקין 27, חיפה
הלב האלכוהולי של השוק נמצא במבשלת בירה קטנה וארטיזנלית. הבעלים אריק גרנות מאמין בשיטות הכנה מסורתיות ללא שימוש בלתת נוזלי או CO2 ממקור חיצוני. בקומה שמעל הבר מתבשלות בירת חיטה בהירה, לאגר פילזנר, IPA משישה סוגי לתת וחמישה סוגי כשות, ואייל בלגי בחוזק 8.5% אלכוהול. הדבקות במסורת מאפיינת גם התפריט שמלווה את הבירה, שגרנות קורא לו אוכל פועלים: שקשוקה, חומוס, פאי רועים, מוסקה, המבורגר ומנות על בסיס חומרי גלם מהשוק. המחיר מצחיק, 20־33 ש"ח למנה, 15 ש"ח לשליש בירה ו־20 ש"ח לחצי. בקרוב תעבור המבשלה לעיר התחתית ואז יתווספו לפורטפוליו בירה בלגית בהירה בחוזק 9.5% וסיידר. המקום בשוק ימשיך לפעול, כי סוס מנצח לא מחליפים. ראו מסעדה
BBB. צילום: אנטולי מיכאלו
BBB. צילום: אנטולי מיכאלו

BBB

שדרות הנשיא 134, חיפה
רשת דיינרים בפריסה ארצית שמעמידה את הקציצה האמריקאית במרכז הבמה. בסניף החיפאי של רשת BBB הולכים על תפריט רחב ומציעים עוד אופציות בנוסף להמבורגר: מנות עיקריות של שניצלים, פיש אנד צ'יפס ואפילו סטייק אנטרקוט. הקציצות עצמן מגיעות בשלושה גדלים ולידן יש המבורגר טלה, עוף או צמחוני ובלילה (מ־22:00) יש דילים משתלמים ביותר של המבורגר עם תוספת. במשפט אחד: לציפורי הלילה הטורפות. ראו מסעדה
מוזס. צילום: דן לב
מוזס. צילום: דן לב

מוזס - קרית חיים

חלוצי התעשייה 96, קריית חיים
סניף קרית חיים של מוזס הוא דיינר אמריקאי דובר עברית שוטפת. הכוכב הבלתי מעורער של התפריט הוא האַרְטְבּוּרְגֶר שמכיל בשר בקר, עגל וכבש. לצדו מגישים גם המבורגר סטנדרטי, קסדיה ותפריט אלטרנטיבי שלם שנבנה על ידי מומחי בריאות ועיקרו מבחר מנות טבעוניות. ראו מסעדה
המבורגר וצ'יפס באגאדיר. צילום: אנטולי מיכאלו
המבורגר וצ'יפס באגאדיר. צילום: אנטולי מיכאלו

אגאדיר - חיפה

דוד פינסקי 6, חיפה
בסניף החיפאי של הרשת מתגאים בהמבורגרים שנעשים רק מבשר טרי, ומקפידים לחדש ולרענן את התפריט באופן מתמיד. השנה החלה אגאדיר להפעיל גם את הפוד טראק האדומה שלה - משאית אוכל שמגיעה לאירועים, מסיבות ופסטיבלים. ראו מסעדה
בורגר סאלון. צילום: אנטולי מיכאלו
בורגר סאלון. צילום: אנטולי מיכאלו

בורגר סאלון - חיפה

דרך פיקא 69, חיפה
מעט מאוד המבורגריות שייכות לקאובויז אמיתיים. בסניף החיפאי של בורגר סאלון, ההמבורגר עשוי מבשר בקר טרי שמגיע ישירות מהחווה של הבעלים בעמק יזרעאל, נטחן במקום ונצלה לרמת עשייה של מדיום־וול (אלא אם ביקשתם מפורשות אחרת). הקציצות מגיעות עם או בלי גבינה או רוטב שמנת פלפלת. ראו מסעדה
בורגר סאלון. צילום: אנטולי מיכאלו
בורגר סאלון. צילום: אנטולי מיכאלו

בורגר סאלון חיפה - אצטדיון סמי עופר

מעט מאוד המבורגריות שייכות לקאובויז אמיתיים. בסניף אצטדיון סמי עופר החיפאי של בורגר סאלון, ההמבורגר עשוי מבשר בקר טרי שמגיע ישירות מהחווה של הבעלים בעמק יזרעאל, נטחן במקום ונצלה לרמת עשייה של מדיום־וול (אלא אם ביקשתם מפורשות אחרת). הקציצות מגיעות עם או בלי גבינה או רוטב שמנת פלפלת. ראו מסעדה
יומנגס. צילום: תומר בורמד
יומנגס. צילום: תומר בורמד

יומנגס - נשר

מה שהתחיל כמקום קטן ובו המבורגרים מוגזמים הפך לרשת מצליחה. בסניף נשר של יומנגס יש מנות סותמות עורקים כמו המבורגר בקר צרפתי עם כבד אווז, שמן פטריות כמהין, חרדל דיז'ון וריבת בצל, או המבורגר עיראקי שמוגש עם עמבה ולאבנה חצילים. ראו מסעדה
רובין פוד. צילום: אנטולי מיכאלו
רובין פוד. צילום: אנטולי מיכאלו

רובין פוד

סירקין 24, חיפה
מסעדת רובין פוד פועלת רק על תרומות של סיטונאי פירות וירקות. קבוצת צעירים חיפאים חדורי אידיאלים השתלטה על חלל שבעבר היה בו אטליז והפכה אותו לבית אוכל באוריינטציה חברתית: כל אורח משלם כראות עיניו, רוב העובדים מתנדבים או מקבלים תשלום בארוחות, האוכל מבוסס על מזון מן הצומח וצמצום ומיחזור נחשבים למטרות על. ראו מסעדה
מינה טומיי, קריית ביאליק. צילום: בועז לביא
מינה טומיי, קריית ביאליק. צילום: בועז לביא

מינה טומיי – קריון

דרך עכו 192, קריית ביאליק
הסניף השלישי של רשת המסעדות האסייתיות וכמו אחיותיה גם היא מציעה תפריט אקלקטי מחמישה מטבחים אסייתיים שוקקים: הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. בתפריט מגוון מנות קטנות וגדולות המיועדות לחלוקה. ראו מסעדה
מינה טומיי. צילום: אפיק גבאי
מינה טומיי. צילום: אפיק גבאי

מינה טומיי קסטרא

הסניף החיפאי והראשון של רשת המסעדות האסייתית המציע תפריט אקלקטי מחמישה מטבחים אסייתיים שוקקים: הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. בתפריט מגוון מנות קטנות וגדולות המיועדות לחלוקה. ראו מסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה

צ'אנג בה

תוך זמן קצר הספיקה צ'אנג בה למצב את עצמה כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר באזור הצפון, ומעטים האנשים שיחלקו על כך. השף עידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) יצר תפריט צבעוני וממכר שמעיף את כל מי שאי פעם ביקר בתאילנד, הישר לרחובות בנגקוק. ראו מסעדה
רפאלו. צילום: איתי אבירן
רפאלו. צילום: איתי אבירן

רפאלו קריון

דרך עכו 192, קריית ביאליק
הסניף הכשר של רפאלו, שנמצא בקריות, מהווה מוקד עלייה לרגל לחובבי ארוחות הבוקר המושחתות והמטבח האיטלקי. בשעות הצהריים והערב תמצאו פה פסטות שמיוצרות מול עיני הלקוחות, מנות דגים מוקפדות ותפריט יין עשיר. ראו מסעדה
רפאלו. צילום אפיק גבאי
רפאלו. צילום אפיק גבאי

רפאלו קסטרא

ברפאלו קסטרא אין לכם סיכוי להשיג שולחן בלי להזמין מספיק זמן מראש, גם בימי ראשון. עם שירות מעולה, פסטות שמיוצרות מול עיני הלקוחות, מנות מוקפדות ותמחור הוגן, בשילוב תפריט יין עשיר, רפאלו מציבה רף גבוה במיוחד לחברותיה החיפאיות. עשו לעצמכם טובה, ואל תוותרו על מנת האנלוטי ריקוטה ותרד או השרימפס בחמאה. ראו מסעדה
רולא. צילום: רן בירן
רולא. צילום: רן בירן

רולא

מסעדה ערבית-לבנטינית בנמל חיפה בבעלותם של רולא דיב ושף מועין חלבי. תפריט המסעדה מערער על הגבולות בין המדינות ושוזר זו לצד זו מנות מסוריה, לבנון טורקיה, ירדן וישראל. המנות אותנטיות ונאמנות למקור, ובהן קבב חלאבי מצטיין וכנאפה נהדרת. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - חיפה

הסניף החיפאי של רשת המסעדות האייסתית נעוץ במרכז הכרמל ושומר כבר שנים על מעמדו כאחד המקומות הפופולריים בעיר. בתפריט: המנה החריפה, סינטה נודלס, אטריות שחורות עם פירות ים, ביף רייס נודלס, צ'אזה ועוד. ראו מסעדה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה

ששון בר

חורב 10, חיפה
הגסטרו בר ששון, מבית היוצר של מסעדת סינטה בר החיפאית, הוקם ב-2013. האווירה בו משוחררת יותר, והתפריט מבוסס על תוצרת עונתית טרייה וטכניקות בישול מסורתיות. ההשראה למנות מגיעה ממטבחים סביב אגן הים התיכון כמו הלבנוני, הישראלי, המרוקאי או האיטלקי. בנוסף, המקום מציע תפריט קוקטיילים מושקע. ראו מסעדה
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג

איטליאנו דה לה קוסטה

העליה השניה 96, חיפה
בעבר, כדי ליהנות מהיצירות של שף חמודי עוקלה הייתם צריכים להרחיק עד לצומת מגדל, שם עבד כשף התפעולי של מגדלנה. ב־2016 נפתחה איטליאנו דה לה קוסטה להרצה וחשפה עוקלה שונה: נגיש יותר, משוחרר יותר והרבה פחות פורמלי. המסעדה מעט מרוחקת ממרכז העניינים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה, ומגישה תפריט שעושה פיוז'ן בין המטבח האיטלקי למטבח הערבי האזורי. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - קריות

הסולל 10, חיפה
הג'ירפה הצעירה נפתחה בלב הקריות, במתחם ביג, ומשרתת גם את תושבי טבעון, רמת ישי וגוש שגב. בתפריט תמצאו את כל החשודים המיידיים - הפיליפינית, הקיסרית והמאלזית - לצד חידושים כמו אוניגירי, צ'יראשי סושי ועוד. ראו מסעדה
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד

מעיין הבירה

נתנזון 4, חיפה
מהמסעדות הוותיקות בישראל, שפועלת בעיר התחתית בחיפה מאז 1962. המקום מפורסם בסנון מזיגת בירה ייחודי, אוכל פולני מסורתי כמו רגל קרושה וכבד קצוץ, בשרים מעושנים וגולת הכותרת - מנת הקוסטיצה הלא היא צלע החזיר. ראו מסעדה
תלפיות. צילום: אילן פרון
תלפיות. צילום: אילן פרון

תלפיות

מסעדת שוק חיפאית, שהוקמה בתוך שוק תלפיות המצוי בשכונת הדר. כדרכן של מסעדות שוק, המנות מורכבות מכל מה שיש לדוכנים מסביב להציע: סלט ירוק עם פיסות דג טרחון, קובנייה דג ים על ממרח קשיו ורכז רימונים, קלמארי צרוב עם שומר ואשכולית אדומה. המנות כייפיות והאווירה היא של חמארה שמחה. ראו מסעדה
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו

וניה ביסטרו

החדשות הכי מסעירות מהמסעדה החיפאית ששופצה לא מכבר מגיעות מכיוונו של השף והשותף החדש - מיכאל גרטופסקי, שנכנס למטבח של וניה ובנה תפריט מפתה, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים. סיבה ראויה לקפוץ לחיפה במיוחד. ראו מסעדה