אוכל עולמי

הירקות התאילנדיים שישדרגו לכם את המטבח

ירקות תאילנדיים. צילום: אנטולי מיכאלו
ירקות תאילנדיים. צילום: אנטולי מיכאלו

השווקים מוצפים עכשיו בחומרי גלם טריים המתאימים להכנת מנות תאילנדיות שיעיפו אתכם היישר לחופשה בממלכת סיאם

16 בדצמבר 2018

למון גראס לבישול תאילנדי גוזמים מעשב התבלין הזה את החלק התחתון הבשרני, חותכים למקטעים וחובטים בו במערוך כדי שיעשיר את התבשילים בארומטיות שלו.

שעועית תאילנדית ארוכה, דקה, פריכה מאוד, מתוקה ומתאימה לבישול קצר. משתמשים בה לסום טאם ולמנות מוקפצות.

פפאיה ירוקה לגרר לסלט פפאיה, סום טאם, בטעמים רעננים ועפיצים. הפפאיה תשתדך נפלא לפלפלים חריפים ולכוסברה.

מלון הודי ירוק דלוע בטעם עדין שמזכיר קישוא. משמש למרקים ולמנות מוקפצות עם פיש סוס או רוטב צדפות.

פריק קי נו פלפלים חריפים המכונים בתאילנד פריק קי נו, כלומר קקי של עכברים. ככל שהם קטנים יותר הם חריפים ומכאיבים יותר.

באקצ'וי נחשב לכרוב תאילנדי והעלים שלו חלקים ופריכים. מתאים לאכילה טרי או להקפצה בווק לבד או עם עוף או חזיר, ברוטב שעועית או צדפות.

במיה תאילנדית עדינה יחסית לאחיותיה מזני הבמיה האחרים ושערותיה אינן קוצניות. משמשת בדרך כלל למרקים ולתבשילים ללא חלב קוקוס.

חצילים תאילנדיים נראים ככדורי גולף בהירים. נהנים ממרירות מעודנת ובשרניות, מתאימים לסלט מריר המוגש לצד מנות גריל או בתבשילי קארי וחלב קוקוס.

ביטר מלון ירק מכורכם ומר, מוגש מאודה או מבושל, ממולא בבשר סרטנים או חזיר קצוץ. נחשב לבעל תכונות רפואיות וטוב לעיכול.