אוכל עולמי

מצ׳ורצ׳חלה ועד נקנבי: מילון המאכלים הגיאורגיים השלם

אוכל גאורגי במסעדת ראצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו
אוכל גאורגי במסעדת ראצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו

המסעדות הגיאורגיות פורחות והגיע הזמן שנדבר את השפה. אז לפני שאתם מגמגמים מהתפריט, הנה כמה מושגים שכדאי להכיר

16 בדצמבר 2018

צ׳ורצ׳חלה
ממתק גיאורגי שנראה כמו נקניק התלוי לייבוש ומכיל אגוזי מלך שנטבלו ברפרפת ענבים מתובלת בתמרינדי.

צ'יבורקי של מסעדת שותא. צילום: יח"צ
צ'יבורקי של מסעדת שותא. צילום: יח"צ

צ׳יבורקי
בשר סהרוני בצק ממולאים בשר טחון שטוגנו עד קריספיות זהובה.

חינקלי של מסעדת ראצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו
חינקלי של מסעדת ראצ'ה. צילום: אנטולי מיכאלו

חינקלי בשר
כיסוני בצק ממולאים בבשר.

טבזי
בורי או דניס צלויים מוגשים עם רוטב עשוי בצלים, אגוזי מלך ותמרינדי, ממרח תמרים, בצל מטוגן ושום.

קופאטי
נקניקיות בקר ביתיות.

מבחר חאצ'אפורי של מסעדת טש וטשה. צילום: אנטולי מיכאלו
מבחר חאצ'אפורי של מסעדת טש וטשה. צילום: אנטולי מיכאלו

חאצ׳פורי אצ׳רולי
מאפה שמרים, לרוב בצורת סירה, במילוי גבינות סולגוני מסורתיות וביצה.

נקנבי
צלעות טלה מוגשות עם ירקות ורוטב טאקמלי של שזיפים ירוקים.

פחליאני
ירקות מבושלים ומגוררים בתערובת אגוזים, שום וכוסברה.

באדריג׳אני
גלילות פרוסות חציל מטוגנות ובתוכן משחת אגוזי מלך, שום, כוסברה, ותבליני חמלי סונלי.

לבאשי
לחם גיאורגי דק עשוי בצק שמרים, מוגש לצד מטבלי רוטב טקאמלי עשוי שזיפים ירוקים מזן מיוחד. השזיפים נמכרים כמעט בוסריים שלושה שבועות בשנה (בשאר השנה הם מגיעים מהמקפיא), ומכינים מהם רוטב חמוץ־חריף וכן רוטב עגבניות.