מתוקים

שמחה לעיד: ממתקי הרמדאן ואיפה קונים אותם

ממתקי הרמדאן. צילום: אנטולי מיכאלו
ממתקי הרמדאן. צילום: אנטולי מיכאלו

עשויים סולת או קמח חיטה, עלעלים דקיקים של בצק נמס בפה או שערות קדאיף זהובות - מילון המתוקים המלא לימי הרמדאן

16 בדצמבר 2018

כנאפה

עוגת שערות קדאיף מוזהבות ממולאות בגבינת צאן שצריכה להשאיר אחריה שובל חוטי גבינה נמתחים כשאוכלים אותה. בשנים האחרונות יותר ויותר מאפיות מוותרות על צבע המאכל הכתום זרחני ומגישות אותה בצבעה הזהוב הטבעי.

כנאפה. צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה. צילום: אנטולי מיכאלו

מברומי או בורמה

מהמילה "מברום", כלומר מלופף, מתייחס לכל עוגייה שנראית כמו צינור. עשוי משערות קדאיף. צינור דק ובהיר נקרא בורמה בלורייה.

מברום. צילום: אנטולי מיכאלו
מברום. צילום: אנטולי מיכאלו

עיש אל בולבול

בעברית: קן ציפור. עוגיית שערות קדאיף ממולאת בפיסטוקים או באגוזים.

עיש אל בולבול. צילום: אנטולי מיכאלו
עיש אל בולבול. צילום: אנטולי מיכאלו

קרקי

קרקר אניס הנחשב למאפה עתיק. במקור היה עשוי משומשום שגידלו בארץ, קמח, שומר ואניס.

קרקי. צילום: אנטולי מיכאלו
קרקי. צילום: אנטולי מיכאלו

מעמול

נראה כמו טבעת ממולאת תמרים ממש כמו הקעק אבל הבצק מכיל סולת. בבתים מוסיפים לבצק מסטיקה (שרף אלת המסטיק) טחונה בעלת ארומה של שרף אורנים.

קעק אל עיד. צילום: אנטולי מיכאלו
קעק אל עיד. צילום: אנטולי מיכאלו

קעק אל עיד

(בעברית: עוגיות החג). כעכים ממולאים בתמרים, עשויים מקמח חיטה ונחשבים לעוגיות המזוהות ביותר עם הרמדאן. בימי החג מכינים אותם גם במאפיות וגם בבתים המוסלמיים.

עוגיות קעק אל עיד – כעכים במילוי תמרים. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגיות קעק אל עיד – כעכים במילוי תמרים. צילום: אנטולי מיכאלו

קטייף

פנקייק ממולא אגוזים או גבינה.

עוואמה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוואמה. צילום: אנטולי מיכאלו

עוואמה

כדורי בצק שמרים זהובים ורכים, מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר.

קורשללה. צילום: אנטולי מיכאלו
קורשללה. צילום: אנטולי מיכאלו

קורשללה

מקלות מתוקים עם כמות סוכר יחסית נמוכה. עוגייה מעט ספוגית אבל פריכה שנהוג לטבול בתה מתוק כדי לרכך אותה.

פטיר. צילום: אנטולי מיכאלו
פטיר. צילום: אנטולי מיכאלו

פטיר

(לפעמים נקרא גם קוללאג'). בצק דק שפותחים עם שמן, במילוי קרם סחלב.

כנאפה מוקסארת (בלי גבינה). צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה מוקסארת (בלי גבינה). צילום: אנטולי מיכאלו

כנאפה מוקסארת

כנאפה על בסיס תערובת של אגוזים ובלי גבינה.

הריסי – עוגת סולת. צילום: אנטולי מיכאלו
הריסי – עוגת סולת. צילום: אנטולי מיכאלו

הריסי

עוגת סולת בסיסית שאינה מכילה קוקוס. הגרסה המועשרת בקוקוס נקראת בסבוסי.

אסאבע תמר באלסמסם – בצק שומשום ממולא תמרים. צילום: אנטולי מיכאלו
אסאבע תמר באלסמסם – בצק שומשום ממולא תמרים. צילום: אנטולי מיכאלו

אסאבע תמר באלסמסם

בצק שומשום ממולא תמרים.

בוראזק. צילום: אנטולי מיכאלו
בוראזק. צילום: אנטולי מיכאלו

בוראזק

עוגיות דקיקות, בדרך כלל צד אחד שלהן מכוסה בשומשום והשני בפיסטוק.

ורבאת. צילום: אנטולי מיכאלו
ורבאת. צילום: אנטולי מיכאלו

בקלאווה וורבאת

עוגה משכבות פילו ממולאת בשקדים, בוטנים או פיסטוקים וחתוכה לצורת מעוינים. כשהעוגה חתוכה לצורות אחרות היא לא נקראת בקלאווה. העוגיות החתוכות למלבן, למשל, נקראות וורבאת.

אסאבע פוסתוק. צילום: אנטולי מיכאלו
אסאבע פוסתוק. צילום: אנטולי מיכאלו

אסאבע פוסתוק

בצק דקיק ומגולגל לגליל שקוף. מבעד לעלי הבצק הדקיקים אפשר לראות את המילוי העשיר בשברי פיסטוקים ירוקים.