זה בדיוק מה שמציע (ובעוצמה רבה) ה"אגרול" של "הוטל מונטיפיורי" עם המלית בעלת אלף הטעמים של שרימפס ובשר חזיר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון עמוק:
למלית:
לטיגון הפטריות:
לרוטב:
אופן ההכנה
1
משרים אטריות שעועית במים קרים למשך 30 דקות במקרר.
מכינים את הרוטב:
2
טורפים את כל החומרים במשך 4 דקות בקערה עם מטרפה ידנית או בלנדר מוט. שומרים עד ההגשה.
מכינים את המלית:
3
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים פטריות דקה עד להפרשת נוזלים. מסננים ומצננים. מערבבים את האטריות והפטריות עם יתר החומרים למעט הסוכר והפולנטה, שמתווספים לתערובת בסוף.
ממלאים:
4
טובלים בכל פעם דף אורז אחד בקערית עם מים קרים. כשהוא שמתרכך ונעשה גמיש מניחים על מגבת. מניחים חופן מהמלית בצורה אופקית קרוב אלינו ומגלגלים – מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול לקבלת אגרול.
מטגנים ומגישים:
5
כשכל הנאמס מגולגלים מחממים שמן לטיגון עמוק בחום בינוני. מטגנים במחזורים, בכל פעם 4 דקות או עד להזהבה, ומוציאים לנייר סופג. מגישים מייד עם הרוטב לטבילה.