סיכום עשור

המסעדנית רותי ברודו: "הארוחה הקלאסית נעלמה"

רותי ברודו. צילום באדיבות R2M
רותי ברודו. צילום באדיבות R2M

רותי ברודו, מבעלי קבוצת R2M, מספרת שמבנה הארוחה השתנה לחלוטין והמלצרים כיום איבדו את היכולת להקשיב

1 בדצמבר 2019

בעשור האחרון התרחש שינוי גדול בתפישה של מסעדה. היום הכל מותר, אין חוקים יותר. אני בן־אדם שאוהב מסורת, טקסים. זה הלך לאיבוד. הארוחה הקלאסית של ראשונה, עיקרית וקינוח כמעט נעלמה. הדור הצעיר פחות רוצה לחוות ארוחה לפי הספר. סיפור השרינג, המנות למרכז השולחן, מייצר חווית ארוחה פחות נכונה בעיניי. אתה לא באמת אוכל ארוחה מספקת. בחרת מנה בתפריט, היא שלך, אתה חווה אותה עם עצמך, מתאים לה את היין שלה. שרינג זו חוויה אחרת, אולי יותר חברתית? יש בזה משהו טוב, אבל בסופו של דבר אנחנו עסוקים בצילום של המנות. אולי אני זקנה, אבל אני לא אוהבת את החוויה העכשווית. אני זורמת איתה כי בסוף אני בצד של הלקוחות. בנוסף, כל עניין השירות משנה את עורו. קשה למצוא כוח אדם טוב. דור הטאבלטים פחות אוהב לתת שירות, פחות מתמסר לזה בכיף. בעבר, למרות שגם אז מלצרות הייתה עבודה זמנית, היא נלקחה ברצינות. צעירים שבאו לעבוד כמלצרים באו ל־4 שנים, למדו, נכנסו לעניין, הפכו למומחים קטנים לקולינריה, אהבו יין. אני מרגישה שיש פחות עניין, פחות יודעים להקשיב, הכל מהיר יותר וללא מאמץ. משני אלו בהחלט עולה שפיתחנו הפרעת קשב רצינית.

לרשימת סיכומי העשור המלאה של אתר השולחן 

"עשיתי את שלי" – ראיון עם רותי ברודו 

רותי ברודו. צילום באדיבות R2M
רותי ברודו. צילום באדיבות R2M