החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרנג:
לשנטיי שקדים:
לקולי משמש סמיך:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים מרנג צרפתי:
1
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבון עם הסוכר כ-8 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
2
מקפלים פנימה בעדינות את אבקת הסוכר וזסט הלימון.
3
משמנים ומסכרים רינג בגודל של 18X2, מניחים על נייר אפייה משומן ומסוכר (אפשר גם נייר אפיה) וממלאים במרנג, משטחים ומחליקים בעזרת פלטה.
4
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות, עד שהמרנג זהוב ומעט נסדק. שימו לב: המרנג יעלה ואפילו יכפיל את נפחו, לא להבהל.
5
מקררים את המרנג, הופכים על צלחת ומסירים את הרינג ואת נייר האפיה.
מכינים שנטיי שקדים
6
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל מרכיבי השנטיי עד לקבלת קצפת יציבה.
מכינים קולי משמש:
7
בסיר קטן מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, תוך כדי ערבוב במטרפה. מקררים.
מרכיבים:
8
חותכים את המלון לקוביות של 1 ס"מ ומערבבים עם הקולי.
9
מניחים מתערובת המלון והקולי על המרנג. מזלפים מעל את השנטיי. מקשטים עם חתיכות של ליצ'י ושקדים.