10 ספרי בישול שכדאי להכיר

מבצעי נובמבר לא פוסחים על חלקת ספרי הבישול, וכדי שלא תלכו לאיבוד בין המדפים הדיגיטליים - ריכזנו עבורכם את כל ההמלצות לספרים שאסור לכם לפספס

25 בנובמבר 2021

ספר ההתססות של נומה
מעבדת ההתססות של נומה, שנבחרה כבר ארבע פעמים להיות המסעדה הטובה בעולם ועוטרה לאחרונה בשלושה כוכבי מישלן, היא אחד הפרויקטים השאפתניים והיצירתיים בעולם. כמעט כל מנה המוגשת במסעדה כוללת צורה כלשהי של תסיסה; טכניקה שמהווה חלק משמעותי בפרופיל הטעמים של המסעדה כולה.
הספר כולל טכניקות התססה שטרם נחשפו, 500 תמונות שיגרמו לכם להזיל ריר, ומתכונים שעוד לא דמיינתם, מפורטים שלב אחרי שלב.
להזמנה
מתכון לכרובית של מסעדת נומה

 

Falastin: A Cookbook
השף סמי תמימי מספר בעזרת 120 מתכונים סיפור שמתחיל בים התיכון ונמשך עד לנהר הירדן. הגיאוגרפיה החקלאית, המסורות הקולינריות וכושר ההמצאה של הטבחים הפלסטינים יצרו מתכונים שהחלו כסודות משפחתיים ובהדרגה הועברו בין קבוצות שונות, כדי להבטיח שלא יעלמו מן העולם. המטבח הדינמי, התמונות המהפנטות, והחזון של השף, מרוכזים כולם בספר הזה.
להזמנה

 

The Whole Fish
הספר הזה קורא תיגר על כל מה שאנחנו יודעים על דגים, חוץ מדבר אחד – הוא מוכיח לנו שיש הרבה דגים בים, ויש כל כך הרבה מה לעשות איתם. ג'וש ניילנד מלמד את הקוראים טכניקות חדשות לקיצוב דגים – ממש כמו שמקצבים ומיישנים בשר – תוך כדי ניצול כל חלק אפשרי של הדג. הספר כולל 60 מתכוני דגים החל מפטה כבד על טוסט ועל הפיש אנד צ'יפס המושלם.
להזמנה

ספר הבישול Josh Niland, The Whole Fish
ספר הבישול Josh Niland, The Whole Fish

 

Cooking with scraps
אם היינו מספרים לכם כמה טעים זה לבשל עם שאריות, לא הייתם מאמינים לנו; הספר הזה כאן כדי לשכנע אתכם אחרת.
מה שעשוי להיחשב זבל, בעיני לינדזי-ג'ין הארד הוא אוצר קולינרי. היא לוקחת את כל הגבעולים, הקליפות והזרעים ומשתמשת בהם במתכונים טעימים שמנצלים את כל חלקי הצמח. הספר הזה עוזר לנו לשמור על העולם נקי יותר, וכל אחד מ-85 המתכונים שבו מעוררים בקורא ניצוץ של השראה.
להזמנה

Pasta Grannies
אמא יש רק אחת, אבל סבתות יש אינספור – הספר מלקט מתכוני פסטה של מאמות איטלקיות נדירות, שעבורן אהבה היא לשים אוכל על השולחן. המתכונים עוברים דרך כל רחבי איטליה, ולכל מאמא יש את המתכון המיוחד שלה. הספר חוגג את המומחיות, החיים והסיפורים יוצא הדופן של הנשים המדהימות מאחורי הפסטה.
להזמנה
רוטב עגבניות לפסטה של מאמות איטלקיות

 

Dessert person
קלייר סאפיץ היא גיבורת אפייה של הדור החדש, והספר שלה כולל טוויסטים למתכונים קלאסיים, ממתוק ועד מלוח. היא מתארת את הבעיות שאנחנו עלולים להיתקל בהן במהלך האפייה (וכמובן מציגה את הפתרון לכל אחת), משתפת בטיפים חשובים, עשה ואל תעשה, מתחילה מהידע הכי בסיסי ותופחת למעלה. בסוף הקריאה, אנחנו בטוחים שגם אתם תהיו אנשים של קינוחים.
להזמנה

 

An unapologetic cookbook
נקודת המוצא של ג'ושוע וייסמן היא שאוכל טוב דורש זמן. בספרו, הוא צולל עמוק ככל הניתן, ומעודד לייצר את כל החומרי הגלם מאפס (כן, גם את החמאה, הגבינה והלחמניות); אבל באותה נשימה, ג'ושוע מאמין שטבח לא חייב כלום – כדבריו, "אם אתה לא אוהב גבינה כחולה, אל תשתמש בגבינה כחולה". ג'ושוע מזכיר לכל קורא שהוא המאסטר של המטבח שלו, ושהמטרה היא ליהנות מהאוכל, ומתבל את משנתו בהומור חסר התנצלויות. יותר מ-100 מתכונים מענגים, לאנשים שלא מחפשים קיצורי דרך.
להזמנה

 

Ethiopia: Recipes and Traditions from the Horn of Africa
המטבח של אתיופיה הוא בין המטבחים הייחודיים והקסומים ביותר בעולם. הוא הושפע מהקרקעות הפוריות ביבשת, המסורות העתיקות של אנשיה, והדתות של כל אחד מיושביה. השף יוהניס גברייסוס מציג בגאווה את המטבח ממנו גדל, ומזמין את כל העולם לטעום מהשפע שהמטבח האתיופי מציע.
הספר כולל עשרות מתכונים מקומיים ולא מוכרים, צילומי נופים מרהיבים ואנקדוטות תרבותיות והיסטוריות.
להזמנה

Black Food: Stories, Art, and Recipes from Across the African Diaspora
הספר הזה הוא נותן את הכבוד להמצאות הקולינריות אנשי אפריקה; הוא מתעד את הסיפורים, החוויות והאנרגיה של היבשת דרך התבוננות בצלחת.
המסע הקולינרי ביבשת מבחר בין היסטוריה, אנשים ותרבויות ומזמין את הקוראים לחקור הטעמים שנוצרו מהשילוב הזה.
הספר כולל גם שירים, מאמרים מקוריים ויצירות אומנות, לצד עשרות מתכונים – מהקלאסיקות המיתולוגיות ועד הטייקים המרעננים של השנים האחרונות, מה שהופך אותו לחומר קריאה מרתק וגם ממתק לעיניים.
להזמנה

The korean vegan
כנראה כבר נתקלתם בג'ואן לי מולינרו באינסטגרם או בטיקטוק, ואם עדיין לא – אתם החריגים פה. מיליונים כבר עוקבים אחרי המתכונים והסיפורים שלה, שמוגשים לקהל ביחד עם תיבול של מסורת והיסטוריה קוריאנית.
ג'ואן נשאלת רבות איך אפשר להיות טבעונית וקוריאנית, והספר הזה מוכיח שהדבר אפשרי ואפילו טעים להפליא.
ספר הבישול שלה גם מתעד את החוויה שלה כמהגרת, וכולל שיעורי חיים שחוגגים את האוכל וגם את האנשים שאנחנו אוכלים לצידם.
להזמנה

 

 

* השולחן חבר בתכניות שותפים ועשוי לקבל עמלות מרכישות באתרים השונים.