מתכון

כרובית מקופנהגן

ספטמבר 2020
כרובית מקופנהגן של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
כרובית מקופנהגן של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בסוף התהליך לכרובית האחת הזו יש כמה צבעים וכמה מרקמים, וזה קורה עם מינימום התערבות

במנה הזאת נתקלתי במסעדת "נומה" המהוללת בקופנהגן. הפשטות שלה וצורת הבישול הכל כך אינטליגנטית כבשו אותי. הכרובית נדחסת לסיר. חלקה התחתון מתקרמל, משחים ומקבל כיפה כמעט שחורה בעוד החלק העליון מתבשל מהאדים בצורה מדורגת ושומר על צבע לבן בוהק. הקפידו לקנות כרובית בגודל שמתאים בול לאחד הסירים שלכם — הצלחת המתכון תלויה בכך שהכרובית תתבשל בצפיפות, כשהיא דחוסה בתוך הסיר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בוחרים בסיר עם תחתית כבדה, שמותאם בדיוק ואפילו טיפה קטן ממידותיה של הכרובית גם בגובה וגם בהיקף וממיסים בו חמאה.

2

מניחים בסיר את הכרובית כהשתפרחת למטה והרגל מזדקרת מהסיר, ממליחים ומכסים את הסיר. אם צריך לדחוס מעט את הכרובית פנימה כדי לסגור מה טוב, הכרובית צריכה להתבשל בתנאי צפיפות ודוחק. מבשלים על להבה נמוכה מאוד שעה וחצי או עד שהחלק האמצעי של גזע הכרובית רך מאוד. אם אתם מבחינים שאדים בורחים מהסיר, כדאי לכסות את הסיר ברדיד אלומיניום ואז במכסה, כדי לצמצם את בריחת האדים.

3

מגישים את הכרובית שלמה לשולחן עם הכיפה כלפי מעלה.