6 מסעדות מומלצות באיסטנבול

מסעדת Ali ocakbasi באיסטנבול  (צילום: באדיבות המסעדה)
מסעדת Ali ocakbasi באיסטנבול (צילום: באדיבות המסעדה)

לידיעת הנוסעים לחו"ל: ביקשנו מ-6 שפים המלצות למסעדות הכי שוות ביעד הלוהט של טורקיה

22 בינואר 2019

איסטנבול הייתה ונותרה אהובתם המסעירה של חובבי האוכל. קבלו כמה המלצות חמות.

טסים לאיסטנבול? חפשו כאן מלונות משתלמים

Ali Ocakbası

ממליצה: שפית רימה אולברה, אואזיס

מסעדה בבניין עתיק וחצי נטוש עם נוף יפהפה. כדאי לעלות במדרגות ולא במעלית. האוכל אותנטי אבל עם טאץ' מודרני. למנה שאני הכי אוהבת קוראים "קבורגה", והיא בעצם צלעות טלה קטנטנות צלויות בגריל פחמים ומתובלות בצ'ילי ומלח בלבד. האיכות של הבשר יוצאת דופן, ומומלץ ללוות אותו ביין מתוך תפריט לא שגרתי. לאתר

Zübeyir Ocakbası

ממליץ:שף תומר אגאי, סנטה קתרינה

מסעדה אותנטית וטעימה עד דמעות שמציגה את המטבח הטורקי במיטבו. המקום מתמחה בכבשים ובטלאים ברמה שיש רק בטורקיה. באמצע המסעדה יש גריל ענקי שאפשר

לשבת סביבו ולראות את הגרילמן בעבודה. לידו יושב טבח שקוצץ במקום קבב מכמה סוגי בשר. הארוחה מורכבת מבשר כבש, טלה ובקר, נצלית לעיני הסועדים ויכולה לשנות אותך מבפנים. לאתר

Sahin Lokantasi

ממליץ: שף אסף שטרן, אברטו

מסעדה מקומית ברחוב צדדי שיוצא משדרות איסטיקלאל. הגעתי אליה ממש במקרה וגיליתי מסעדה ביתית ותיקה עם אווירה חמימה. התפריט משתנה ומציע מנות ביתיות מקומיות ואוכל רחוב באווירה אותנטית של איסטנבול. יש פה פלפלים ממולאים, חצילים בגריל עם בשר טחון וקבב כמובן. החלל קטן והמקום תמיד מלא. אחרי הארוחה גם הבנתי למה. טלפון: 0212-2442543

Neolokal

שף מועין חלבי, רולא

האוכל הטורקי אינו עשוי מקשה אחת.מטבח הלבנט מאזור סוריה הגדולה ומהערים גזיאנטפ ואדנה הוא אחד המטבחים החשובים שמרכיבים את הקולינריה המקומית. שף מקסוט אשקר מבשל אוכל לבנטיני בפרשנות מודרנית: תבשיל טלה ופריקי, אימאם ביאלדי וקינוח דלעת מסוכרת ייחודי לאזור. מומלץ להזמין ארוחת טעימות, שכל מנה בה מפתיעה ולא שגרתית. לאתר 

Çiya Sofrası

ממליץ: שף מיכאל גרטופסקי מיכאל, וניה ביסטרו

השף של המסעדה המעניינת הזאת מככב בפרק בתוכנית Chef's Table. הכינוי שלו הוא "ארכיאולוג האוכל הטורקי", כי הוא חקר ושחזר מתכונים מקומיים עתיקים. עכשיו הוא מגיש אותם במסעדה שמאגדת את האזורים השונים של המטבח הטורקי. הכי הרשים אותי קינוח מפירות וירקות עונתיים, שעברו תהליך שימור בסוכר ומוגשים עם קיימאק. זאת מנה מפתיעה ואפילו נועזת. לאתר

Mikla

ממליץ: שף איתן ונונו

מסעדת פיין דיינינג עם מלצרים חתיכים, אווירה מתוחכמת ונוף מהמם. השף מחמוד מגיש גרסאות מקוריות לאוכל טורקי פשוט. כדי להתרשם בצורה הטובה ביותר כדאי להזמין את ארוחת הטעימות שכוללת מנות כמו לב טלה ברוטב חמאה חומה וחומץ רימונים. המחיר גבוה, אבל אחרי שאוכלים קבבים, לחם ויוגורט כמה ימים, מעניין לראות ולטעום משהו אחר. לאתר