אואזיס

מונטיפיורי 17, תל אביב
הזמינו שולחן
אואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו
אואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו
על המסעדה

אולברה, יוצרת לא שגרתית שהגיעה אלינו מקליפורניה הרחוקה, שומרת על הסטנדרטים שהציבה בתחילת דרכה בקנאות עיקשת. היא נוהגת בחומרי הגלם שעוברים תחת ידיה באותה קפדנות שבה היא מטפלת באווירה, בעיצוב ובשירות במסעדה. עם 30 שנות ניסיון במטבחים הטובים ביותר בקליפורניה וברחבי העולם, אולברה מקפידה להגיש את העולם על צלחת. תפריט העיקריות במסעדה מדמה מסע לאורכו ולרוחבו של הגלובוס עם מנות המסומנות באותיות הקוד של שדות התעופה של ערי מוצאן. בשעות הצהריים פועלת כאן מסעדה מקסיקנית עם תפריט צבעוני ונגיש מבית היוצר של אולברה שנקראת אל גאטו אזול.

טלפון: 03-6206022
כתובת: מונטיפיורי 17, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 17:23:00
יום שני 17:23:00
יום שלישי 17:23:00
יום רביעי 17:23:00
יום חמישי 17:23:00
יום שישי 17:23:00
שבת סגור
המסעדה סגורה בימי שבת.
נגישות לנכים: כן
טבלת המבקרים

"מילאנו" – ריזוטו זעפרן עם סרטן רך שריון. והיא באמת הייתה טובה. זה היה ריזוטו מדוייק, עם טעמים עדינים של זעפרן שחתיכות של בשר שרימפס העשירו אותו ונתנו לו גוף שהפך כל ביס לחוויה. אבל כמה שהריזוטו היה טוב, וכמה שהסרטן רך השריון שטוגן במעטפת פריכה היה מוצלח, השילוב בינהם היה חוויה. יש פה הכל. שילוב של טעמים, שילוב של מרקמים.

צריך להעריך מאד את העובדה שאולברה שוחה נגד הזרם, ממשיכה בשלה ומתרחקת מהאוכל התל אביבי הגנרי כמו מאש. יש כאן פחות ופחות מקומות כאלו. כל מה שייחודי ואיכותי כאן נסגר, הרי, לטובת עוד מקום שטוח טעמים. הבה נקווה שאולברה ואואזיס אתנו כדי להישאר.

באואזיס החדשה אולברה מצליחה לשמר את כל התכונות של אואזיס הישנה – הבישול הלא צפוי, האקלקטי, המקסימליסטי. נדמה שרק אישה, שתחושת זרוּת היא חלק אינהרנטי מהאופן שבו היא חווה את הישראליוּת, יכולה לבשל ככה.