300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

5 דרכים להכין חרוסת - על השולחן
חיפוש מתקדם

5 דרכים להכין חרוסת

יש מי שאוהב את החרוסת שלו סמיכה ומלאה בהפתעות פריכות, ויש שמעדיפים חרוסת חלקה; יש שמחבבים תיבול דומיננטי ואחרים מחפשים טעמים רעננים של פירות טריים. באסופה הבאה יש חרוסת לכל אחד

5 דרכים להכין חרוסת

     

  1. חרוסת תימנית משרים במים 1/2 ק”ג (נטו) תמרים מגולענים למשך 6 שעות. מסננים וטוחנים את התמרים עם הקליפה. מעבירים לסיר, מוסיפים כוס מיץ ענבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-25 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתמרים מתרככים וסופחים את הנוזל ומתקבלת מחית במרקם סמיך ואחיד. מוסיפים 350 גרם זרעי שומשום קלויים, כפית ג’ינג’ר טחון, 1/2 כפית קינמון טחון, 1/2 כפית הל טחון ו-1/4 כפית ציפורן טחון ומערבבים היטב. מסירים מהכיריים, מוסיפים 100 גרם אגוזים טחונים ו-100 גרם שקדים טחונים ומערבבים. מעבירים לקופסה אטומה ומצננים. שומרים בקירור עד חודש.
  2.  

  3. חרוסת הודית טוחנים במעבד מזון 200 גרם אגוזי קשיו לפירורים דקים. מוסיפים 350 גרם (נטו) תמרים מגולענים, 200 גרם צימוקים, כוס סילאן, 3 ס”מ ג’ינג’ר טרי ו-1/2 כפית הל טחון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לסיר, מוסיפים כוס יין אדום מתוק (לקידוש) ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתעבה ומסמיכה. מעבירים לקופסה אטומה ומצננים. שומרים בקירור עד חודש.
  4.  

  5. חרוסת פרסית שמים במעבד מזון בננה, אגס ותפוח (ללא קליפה וגרעינים), 250 גרם (נטו) תמרים מגולענים, 2 כפות רכז רימונים, 1/2 כוס יין אדום מתוק , 1/4 כפית ג’ינג’ר ו-1/2 כפית קינמון ומרסקים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים 400 גרם אגוזי מלך קצוצים ומערבבים. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בקירור עד שבוע.
  6.  

  7. חרוסת בלקנית משרים 200 גרם צימוקים שחורים בכוס יין אדום מתוק למשך 5 שעות. מסננים וטוחנים את הצימוקים במטחנת בשר עם 350 גרם אגוזי מלך, 300 גרם (נטו) תמרים מגולענים ו-2 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים ומגולענים. מעבירים לסיר, מוסיפים קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בקירור עד 10 ימים.
  8.  

  9. כדורי חרוסת מרוקאית שמים 15 תמרי מג’הול מגולענים, 1/2 כוס צימוקים בהירים, 1/2 כוס צימוקים שחורים, כפית שטוחה קינמון ו-3 כפות יין אדום מתוק (לקידוש) בקערת מעבד מזון וטוחנים למשחה. מוסיפים כוס אגוזי מלך טחונים דק ו-1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים דק ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת המזכירה במרקמה כדור בצק. בידיים רטובות מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל אגוז ומצפים ב-150 גרם אגוזי לוז או פיסטוקים קצוצים. מניחים במנז’טים, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בקירור עד חודש או בהקפאה עד 3 חודשים.

 
מוכנים לפסח? הנה עוד כמה כתבות שיעניינו אתכם:

← מורה נבוכים למארחים

ארוחת סדר הפסח השלמה שלנו

הכירו את האפליקציה החדשה של “על השולחן”

 

6 דברים שאפשר לעשות עם שאריות של חרוסת

  1. מגישים לצד חביתיות המצה-בריי, לביבות הבורמואלוס או הלחמניות הכשרות לפסח שאוכלים בחול המועד.
  2. מוסיפים ליוגורט של הבוקר עם פירות וגרנולה.
  3. משתמשים כמלית לרולדות שעשויות מעלעלי בצק פילו. משמנים בשמן או בחמאה מומסת ומגלגלים. חורצים את הרולדה בכמה מקומות כדי להקל על החיתוך אחרי האפייה. במידת הצורך (תלוי בסוג החרוסת) כדאי להגדיל את כמות האגוזים/שקדים, כדי שישמרו על המרקם של המלית וימנעו ממנה לזלוג באפייה. אופים 20-15 דקות ב-190 מעלות עד הזהבה.
  4. משתמשים כמלית לעוגיות מבצק פריך, למשל מבצק חש”ק (שק”מ על בסיס חמאה).
  5. משתמשים כמלית לתפוחי עץ אפויים — מרוקנים את הליבה בעזרת מכשיר ייעודי, ממלאים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות ב-180 מעלות עד לריכוך.
  6. מגלגלים מהחרוסת מעין טראפלס תמרים או גלילות. אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים או עוגיות כשרות לפסח. מצפים את כדורי החרוסת בשומשום, קוקוס או באגוזים קצוצים ושומרים במקפיא לנשנוש בריא.
מתוך גיליון 278, אפריל 2014: 100 מתכוני פסח להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים