300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

6 כריכי בשר שאתם חייבים לטעום - על השולחן
חיפוש מתקדם

6 כריכי בשר שאתם חייבים לטעום

תשכחו משתי פרוסות לחם מהמכולת עם פסטרמה. הפעם הכריך התקדם למרכז השולחן והפך למנה עיקרית מורכבת העומדת בפני עצמה. אספנו עבורכם שישה כריכים בסגנונות שונים ברחבי הארץ. לגזור ולשמור.
650X500
צילום: דניאל לילה

הכריך הוא סמל המזון המהיר: כל מה שנכניס בפיתה, בלחמניה או בין שתי פרוסות לחם נטרף מהר יותר (וללא צורך בסכו”ם). היעדר הגינונים הזה עזר לסנדוויץ’ להתאקלם בקלות בכל נוף גסטרונומי – בארצות הברית טורפים תועפות בשר טחון בלחמניות, באיטליה הוא מאכלס קציצות בשר ופרמזן ובויאטנם הפכו אותו למישמש משמח בין מזרח למערב. אבל למרות הדימוי המהיר והנונשלנטי שלו, לא קל להנדס כריך מושלם: כל ביס צריך לאפשר לכל המרכיבים להתבטא – ללחם פריך, למלית רכה, לחרדל עוקצני או פסטו רענן, לירקות קראנצ’יים – ועדיין להיכנס לפה בנוחות ולא להשאיר אותנו עם ידיים מלאות ברוטב ומכנסיים מרובבים בפירורים.

את הסנדוויצ’ים הבאים לא תשלחו עם הילדים לביה”ס או תחטפו באוטו בדרך למשרד – כל אחד מהם הוא ארוחה בשרית מושחתת, כזו שמזמינה שחרור של הכפתור העליון במכנסיים ואם אפשר, גם תנומה קצרה. שלחנו את ארקדי פורטנוי, האדם היחיד שאנחנו מכירים שיכול לאכול כל כך הרבה בשר ולהישאר ער כדי לכתוב על זה, לדגום כריכי בשר ברחבי הארץ. הוא מצא ג’אנק פוד אמריקאי שמקבל טיפול אוהב, מעשנה סודית בהוד השרון וכריך שמנתץ את התדמית הרעה של מזון קניונים.

הכריך האמריקאי

אחד הכריכים האמריקאים הפופולריים והמושחתים ביותר הוא כריך הסלופי ג’ו. לרוב הוא מבוסס על “קצוות” של נתחים לא אסתטיים במקרה הטוב או שאריות המבורגר שפורקו לתוך רוטב עגבניות במקרה הרע, אבל במסעדת הדסון בוחרים נתח ייעודי למנה שמביא אותה לשיא: מכסה אנטריקוט בבישול איטי המפרק את הנתח ומשחרר מתוכו טעמים, שומניות נעימה וג’לטין עדין הקושר את הרוטב.  כל הטוב הזה מוגש בלחמנייה ייחודית עם קראסט מוזהב, נגיעה קלה של צ’יפוטלה, בצל סגול ותלתלי חסה מוסיפים לחות וקראנצ’ רענן והופכים את הכריך לחוויית אוכל שלמה, מושחתת ומופלאה.

כתובת: הברזל 27, תל אביב | מחיר: 68 ₪ לכריך.

← ויש לנו את המתכון לסלופי ג’ו של הדסון!

joe_650
כריך שאריות שקיבל טיפול ביד אוהבת. צילום: חיים יוסף

 

הכריך הכחול-לבן הראשון

חיפה הייתה העיר הראשונה שאפשרה מכירת כריכים עמוסים בשינקן וגבינה בפומבי. את אותו כריך נוסטלגי בדיוק אפשר למצוא עד היום אצל ברכה שמנהלת את דוכן הכריכים כמעט מיומו הראשון, וכמו האישה שמכינה אותו, הכריך של ברכה הוא ביתי, נדיב ושמח. עם ההזמנה נפרסת ערימה של נקניקים שונים: שינקן, כתף, סלמי צרפתי וסלמי “סודי”, שנתחבים לבגט כשביניהם פרוסות של גבינה קשה. ברכה מושחת את הכריך בנדיבות במיונז ביתי פיקנטי עם חרדל ופלפל צ’ומה, מוסיפה כמה עלי חסה גסים ומעבירה את היצירה גדולת המימדים לקלייה קצרה בתנור עד שלרגלי הכריך נקווית שלולית קטנה של גבינה נמסה וחרוכה קלות.

טיפ: אל תגידו לברכה מה אתם רוצים – היא תסנן קללה חרישית, תתעלם מהבקשה ותכין מה שטעים.
כתובת: שבתאי לוי 12, חיפה | מחיר: 39 ₪ לכריך.

arkadi_5_650_500
ביתי, נדיב ושמח. צילום: ארקדי פורטנוי

 

הכריך המעושן

בפינה חבויה וסודית בהוד השרון מסתתר בית המעושנים של השף אבי ברקו, המפליא להשתמש בטכניקות שונות הלקוחות מעולם הברביקיו המסורתי כדי לפאר את טעמי הבשרים שהוא מגיש. אבי משרה נתח קשתית (אסאדו) במשך 3 ימים בתיבול עדין המרכך את סיבי הבשר. התהליך ממשיך בעישון של 6 שעות בפחם הדרים ובטמפרטורה נמוכה יחסית, ולאחר מכן נצלה בציר בקר מעושן שאבי רוקח. בניגוד לשיטת הברביקיו המסורתית המותירה את הבשר עם טעמים עזים מאוד של משחת תבלינים מעושנת, כאן מדובר בעישון יותר עדין המבליט בעיקר את טעמי הבשר המתפרק.
את האסאדו אבי מגיש בלחמניית מחמצת אשר עוברת קלייה קצרה עם משיחת שמן זית ששומרת על פריכותה ונמשחת בחרדל חלק איולי שום עם נגיעה נעימה של חזרת. פלפל אדום צרוב על להבה חשופה מוסיף מתיקות נעימה ומעדן את הטעמים החריפים.

טיפ מושחת: בקשו צלוחית ציר מעושן לטבול בה את הכריך הזה להשלמת החוויה.
כתובת: שנת היובל 2, הוד השרון | מחיר: 48 ש”ח | פתוח בימי ו’ בלבד.

arkadi_2_650_500
כריך של 3 ימים. צילום: ארקדי פורטנוי

הכריך התורכי

עד לא מזמן היה הכריך של מעדניית יום טוב סוד השמור ליודעי דבר בלבד. האחים יום טוב ואיתן לוי היו מכינים אותו מאחורי הויטרינה העמוסה של המעדנייה, בין שקילת זיתים לאריזת גבינות. השמועה עברה מפה לאוזן והביקוש לכריכים הביא אותם לפתוח מקום נוסף בשם “יום טוב” לממכר כריכים משגעים ברוח המעדניה מעבר לכביש, ותתקשו מאוד להזמין שם כריך מבלי לעמוד בתור.
כריך הפסטרמה התורכי של יום טוב הוא בכלל ארמני: “נקניק” האנטריקוט המיובש הנהדר של הארמנים הפך להיות מהנקניקים הנמכרים ביותר באינסטנבול. ב”יום טוב” מגישים אותו בלחם פריך וטרי משיפון ואגוזים שלתוכו נכנסים פסטו עשבוני, שום קונפי מתקתק וחרדל עוקצני בסגנון דיז’ון המוסיפים עסיסיות. בהמשך נפרסות פרוסות דקיקות של הבשר המיוחד, טעמיו עזים מאוד הודות לייבוש. משחק הטעמים הזה הולך ומתפתח בכל ביס וביס כאשר פעם מצטרף לביס זית מרמרה בשרני, פלפלון כבוש מתוק-חמצמץ או צלפים.
טיפ: במקום לבחור – תנו לאיתן להשתולל עם הכריך שלכם. כמו כל צייר הוא יודע בדיוק כל טעם ומרקם בממלכתו הקטנה.

כתובת: לווינסקי 30, ת”א | מחיר: 36 ₪ לכריך.

arkadi_3_650_500
תורכי בתחפושת. צילום: ארקדי פורטנוי

 

הכריך המרוקאי

בכל יום שישי, כשליאל היה חוזר הביתה מבית הספר, הוא היה מבקר את סבתא רותי. היא הייתה פותחת לחם לבן, ממלאת אותו בקציצות בקר אווריריות ברוטב מתובל ומגישה אותו לנכדה שאותו היא כינתה בחיבה “צ’יצ’ו”.
בחלוף השנים הפך צ’יצ’ו מחיפה לאחת מאבני הפינה הקולינריות של חיפה, שם הוא מגיש כריכי קציצות לפי המתכונים של סבתא רותי (הנשמרים כסוד משפחתי, למקרה שתרצו את המתכון הסודי). צ’יצ’ו מסכים לספר שהקציצות עשירות בבצל מגורר שמוסיף לקציצות עסיסיות ומותיר אותן רכות וקלילות כך שניתן לסיים את הכריך בשלמותו ולהמשיך בשגרת היום ללא תחושת כבדות. את הכריך הוא מגיש בלחמניית פרנה-פריקסה, שסופגת באהבה את הרוטב העשיר, ומוסיף במשיחה קלה של טחינה, מטבוחה, עקיצות רעננות של לימון כבוש וממרח חריף של פלפלים קלויים עם שום.

טיפ: חובה לטעום גם את כריך הדגים המשגע, אז בואו עם פרטנר שמסכים לחלוקה.
כתובת: נתנזון 6, חיפה | מחיר: 38 ₪ לכריך.

arkadi_4_650_500
כריך של סבתות, במובן הכי טוב של המילה. צילום: ארקדי פורטנוי

 

הכריך האיטלקי

כריך “הירו-ג’ואי” על שם ג’ואי טריביאני מ”חברים” נמכר במזנון המחבר את מסעדת טיטו למתחם האוכל בקניון גבעתיים, אך אל תטעו, כי לא מדובר באוכל קניונים סטנדרטי: קציצות הבקר הריחניות, המוגשות גם במסעדה במנת פסטה, עשויות מבקר מקומי טרי עם מעט פירורי לחם, מוצרלה וטימין. טעמן, עדין ככל שיהיה, נותר מגובש גם לאחר הבישול הארוך ברוטב מרינרה הסמיך.
לאחר שהמלית תופסת את מקומה בג’בטה מתווספים גם מוצרלה מגורדת ופרמז’ן מגורר. כל הכריך על מרכיביו נכנס לדקות ספורות לתנור עד שהמוצרלה נמסה וקושרת בין מכלול הטעמים. הג’יבטה הביתית חמימה ומתאימה למילוי כמו כפפה עדינה, היא לא מתעקשת לבלוט כשלעצמה אלא משתלבת בהרמוניה מושלמת עם מקהלת הטעמים. כל ביס מהכריך הזה מושך שובל ארוך של גבינת מוצרלה חמימה. חלק ייקחו את הביס הבא רק כדי לבחון את כושר ההימתחות של המוצרלה ורכותו משתלבת נפלא עם כוס של בירה צלולה.

כתובת: דרך יצחק רבין 53, גבעתיים (קומה שלישית בקניון גבעתיים) | מחיר: 44 ₪ לכריך.

arkadi_6_650_500
צילום: שרית גופן

 

עשינו לכם חשק לבשר? כדאי לכם להציץ: 

מתכונים שהולכים נפלא עם בירה

מתכוני בשר מעולים

תגובות

תגובות (1)

  • Id 4 באפריל 2017 22:55 השב

    ואף מילה על הכריך הכי טוב במדינה ? EatMeat בת”א.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים