יש לממרח מתיקות עדינה, חריפות של צ'ילי ושום ומרקם ריבתי בזכות הסלק. הכנה מראש והקפאה: אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר עד שבוע. אפשר להקפיא ביום ההכנה בקופסה אטומה ולהפשיר בקירור כשעתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים שפע מים לרתיחה בסיר רחב ועמוק. חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה, מעבירים למים הרותחים וחולטים דקה. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, קולפים אותן וחותכים לרבעים. טוחנים סלקים למחית במעבד מזון.
2
מחממים שמן זית בסיר, מניחים פלפל חריף ושום ומטגנים כ־2/1 דקה להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס, מבשלים 20 דקות, מוסיפים מחית סלק ומערבבים.
3
מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהממרח מקבל מרקם של ריבה, מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש, מצננים ומעבירים לצנצנת.