משייה - Mashya

מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב
הזמינו שולחן
פרנה על מקל, משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
פרנה על מקל, משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
על המסעדה

שפים רבים שואבים השראה מהמסורת הקולינרית של המשפחה או העדה ומעדכנים את "האוכל של אימא" לכדי חוויה קולינרית, אך מעטים עשו זאת טוב כמו מסעדת משייה. המסעדה, שנפתחה בשנת 2015 במלון ברחוב מנדלי, מפרשת מחדש את המטבח המרוקאי, עם השפעות של המטבח הערבי המקומי, והתוצאה היא אוכל שורשי ומודרני כאחד. זו מסעדה יוקרתית אבל גם נגישה, ובמטבח משתמשים בחומרי גלם טובים ואיכותיים ובטכניקות בישול מיוחדות. את החוויה משלים עיצוב המסעדה, מהיפים בעיר. בין המנות תמצאו מפרום כרובית וטלה קצוץ, קטאייף - צוואר טלה בבישול ארוך עם טחינה וסחוג ירוק, אסאדו מדלעת צלויה בטאבון וטרין זנב שור שבושל במשך שש שעות עם ראס אל חנות. את כל אלה ניתן ללוות בפרנה המתובלת ב-18 תבלינים עם מטבוחה ולבנה. שווה לבקר במסעדה גם בשעות הבוקר, אז מוצע שם בופה עשיר וכיפי במיוחד.

טלפון: 03-7500999
כתובת: מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 11:00-10:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00
יום שני 11:00-10:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00
יום שלישי 11:00-10:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00
יום רביעי 11:00-10:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00
יום חמישי 11:00-10:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00
יום שישי 14:30-11:00, 22:45-18:00
שבת 15:30-12:30, 22:45-18:00
נגישות לנכים: כן
טבלת המבקרים

מסעדת משייה החדשה לוקחת את הקונספט המוכר "אוכל של אמא", ומפרקת לו את הצורה. ג'ל עמבה, קוּלי לימון כבוש ודאווין של מישלן הופכים אותה להצלחה. למרות המטבוחה, ואולי בגללה

יוסי שטרית ושותפיו נחלו הצלחה ויצרו מקום שאפשר להעביר בו ערב נעים בסביבה אסתטית שמוגש בה אוכל טעים, מעניין וייחודי.

עם ראשונות טובות, עיקריות נהדרות וקינוח מצוין, משייה ללא ספק שומרת על מקומה כאחת המסעדות היותר טובות בתל אביב ובישראל בכלל.