העיקר זה הרומנטיקה

מצפון עד דרום: המסעדות הרומנטיות לחגוג בהן את ולנטיינס

מול הים בשקיעה, בבקתה כפרית חמימה, עם נרות או באורות מעומעמים: המסעדות הנכונות לחגוג בהן את ולנטיינס ואז לרוץ ולהתכרבל יחד בין הסדינים
דלאל. צילום: בעז לביא
דלאל. צילום: בעז לביא
פברואר 2019

זאת צריכה להיות ארוחה סקסית, כזאת שתערב את כל החושים, עם אוכל מצוין ומעורר תשוקה, אלכוהול בשפע, אורות מעומעמים, נוף מחרמן ואווירה אינטימית. המסעדות שתרצו לחגוג בהם את ט"ו באב ולרוץ אחריהן הביתה ולהתכרבל יחד בין הסדינים.

1
עמק בראסרי. צילום: שני הלוי
עמק בראסרי. צילום: שני הלוי

עמק בראסרי Emek Brasserie

צומת העוגן , משמר השרון
בראסרי מקומי במשמר השרון בהובלת השף עידו פיינר (רוברטה וינצ'י). העיצוב קלאסי־כפרי וכולל מראות גדולות המאפיינות את מוסדות הבראסרי, חפצי נוי ודיספליי מכבד לכלים ולבקבוקי יין. התפריט מחבר בין צרפת לעמק חפר, עם קצת נוכחות לאיטליה, עם מנות כמו ריזוטו דגים קטיפתי עם עגבנייה, חמאה, עירית ופרמזן בניחוח פרנו או לברק שלם בג'וספר עם איולי עשבי תיבול ותפוחי אדמה מדורה. ראו מסעדה
2
תאי לין קיטשן | צילום: שרהלה גור לביא
תאי לין קיטשן | צילום: שרהלה גור לביא

תאי ליין קיטשן Thai Line Kitchen

מסעדת שף תאילנדית של השף מידד קונפורטי בכיכר קדומים ביפו העתיקה. קונפורטי מבשל מחומרים מקומיים שאת חלקם מגדל בעצמו. רוב המנות נאמנות למסורת התאילנדית, ומדי פעם מרשה לעצמו קונפורטי לאלתר, למשל פאד קפאו עם צוואר טלה בבישול ארוך במקום בקר קצוץ, בתיבול רוטב פטריות חריף מתוצרת בית. ראו מסעדה
3
פיגם בעין הוד. צילום: נועם פריסמן
פיגם בעין הוד. צילום: נועם פריסמן

פיגם PEIGAM

אמפי עין הוד , עין הוד
מסעדה של השף דן זוארץ (דלידה) בין הסמטאות הציוריות של כפר האמנים עין הוד. התפריט מבוסס על השראה מהטבע המקומי, ההיסטוריה והסביבה, ועל שימוש בחומרי גלם מקומיים ומוצרים של יצרנים קטנים. בין המנות אפשר למצוא קישואי בלדי קטנים עם חמאת עגבניות ולימונית, צ'יפס מרוות בר ויוגורט מיובש או תמנון ענק על מחבת ברזל עם חציל ועגבניה מפוחמים, ציר ים ויוגורט, חומוס ולוואג'. ראו מסעדה
4
הפיצות של ג'ונז (צילום: בר כהן)
הפיצות של ג'ונז (צילום: בר כהן)

ג'ונז JONZ

הבר של בעלי מסעדת מלגו ומלבר, השף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג. במקום ווייב ניו יורקי, אפלולי משהו, מלווה במוזיקת ג'אז. בתפריט המצומצם מככבות הפיצות של טיטמן לצד כמה מנות של ירקות, נקניקים, דגים כבושים, והרבה אלכוהול. בימי שישי בלבד מתקיים במקום בראנץ' מפואר תחת השם "סוסייטי סלון" ראו מסעדה
5
מסעדת היבה. צילום: אסף קרלה
מסעדת היבה. צילום: אסף קרלה

היבה HIBA

דרך מנחם בגין 144, תל אביב
מסעדת הקונספט של השף יוסי שטרית שמבוססת על ארוחת טעימות של בין 12 ל-15 מנות במחיר של 450 שקלים לאדם (ללא יין או אלכוהול). משך הארוחה כשעתיים וחצי (בהזמנה מראש בלבד) והיא כוללת מנות כמו בריוש וחמאת אבקת גדילן מצוי; בריסקט דלעת; מרק ארטישוק ירושלמי מוקצף על תבשיל חוביזה ופנה קוטה ארטישוק ירושלמי; טרטר דג ואבוקדו בוויניגרט לימון כבוש ושקדי עגל מעושנים בזיגוג רימונים על תבשיל אורז ראו מסעדה
6
ג'וס. צילום: חיים יוסף
ג'וס. צילום: חיים יוסף

ג'וס JUS

טשירניחובסקי 4, תל אביב
בר יין של השף אדר לוטן והבעלים שמעון משל (הפיקוק), שהוא בעצם גלגולו העדכני של מסעדת שחקי שחקי. במקום תפריט הכולל 400 מותגי יין מהארץ ומהעולם, מנות קטנות ("דליקטסים") כמו ברזואלה הום-מייד או קיסר לאכילה ביד, ומנות גדולות יותר כמו דג בגלייז מיסו מקומי על קרם חמציצים וקריספי מרווה או מולים בחמאת קימצ׳י, שומר וסלרי. ראו מסעדה
7
רוחאן. צילום: אנטולי מיכאלו
רוחאן. צילום: אנטולי מיכאלו

רוחאן RUHAN

בר קוקטיילים ומסעדת בראסרי של השף אוראל קמחי (פופינה) במלון בראון בירושלים. בתפריט משלב קמחי בין חומרי הגלם הירושלמיים לבין מטבח האירופאי המודרני בו הוא מורגל, עם מנות כמו פלמידה כבושה, ברד פודינג, גבינות וטימין עם קרם פרש או שיפוד פילה מוסר ים בגלייז צ'ילי ודבש ענבים, יוגורט, ראשד ובצל סגול מוחמץ. המסעדה חלבית וכשרה בהשגחת צהר ואפשר למצוא בתפריט מנות המבוססות על הבשר החדש רידיפיין מיט. ראו מסעדה
8
סינמה פרדיסו בחיפה. צילום: אסף קרלה
סינמה פרדיסו בחיפה. צילום: אסף קרלה

סינמה פרדיסו Cinema paradiso

חוף זמיר , חיפה
בר-מסעדה הצופה לים בחוף זמיר החיפאי. על התפריט השפים עומר מצליח ואביב חמו והוא כולל מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים כמו שיפוד דג ים על הגריל ברכז רימונים אוזבקי, ירקות ירוקים ויוגורט או מינוט סטייק על פרוסת חלה עם איולי בזיליקום. בימי שישי ושבת מוגשת במקום גם ארוחת בוקר החל מהשעה 10:00. ראו מסעדה
9
מסעדת רוז' במלון פרא, רמת הגולן. צילום: איה בן עזרי
מסעדת רוז' במלון פרא, רמת הגולן. צילום: איה בן עזרי

רוז' rouge

בית המכס הצרפתי, צומת הכבישים 91 ו888, רמת הגולן
מסעדת השף של רועי דורי הממוקמת במלון הבוטיק המחודש פרא ברמת הגולן. המסעדה פתוחה לארוחת בוקר, צהריים וערב ובתפריט מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים מהאזור כמו בקר מרמת הגולן, גידולי שדה מהמושבים הסמוכים ודגים מנהר הירדן. במקום גם מרתף יינות בו מתקיימות טעימות וסדנאות יין. ראו מסעדה
10
פלומינו. צילום: בן יוסטר
פלומינו. צילום: בן יוסטר

פלומינו PALOMINO

המלך ג'ורג' 41, ירושלים
לאונג' איטלקי ירושלמי כשר (בפיקוח ארגון רבני צהר), שפתחו יחד ארבעה חברי ילדות, שמאז ומעולם חלמו על מקום משותף משלהם. הם חברו לשף יוגב ירוס, שייעץ להם בבניית התפריט, שמשלב בין מנות איטלקיות קלאסיות למנות ים תיכוניות, המאפיינות את המטבח הישראלי־ירושלמי. בתפריט, כמתבקש, יש מגוון רחב של פיצות ופסטות, בהן פיצה אפומיקטו עם מוצרלה מעושנת, בטטה, סלק, דבש ופטרוזיליה; פסטה רביולי נרי שחורה במילוי ריקוטה, סרדינים ופלפל חריף; ועוד מנות שנעות על הציר של איטליה־המזרח התיכון, כמו דגים וריזוטו. גם תפריט הקינוחים ממשיך באותו קו וכולל טירמיסו, קנולי ובוואריה מקוקוס שחור, וכל אלה מלווים בתפריט יינות עשיר ובמגוון קוקטיילים. כשר בפיקוח ארגון רבני צהר ראו מסעדה
11
מסעדת נומי בכפר מונש
מסעדת נומי בכפר מונש

נומי NOMI

מסעדה במושב כפר מונש שבעמק חפר, שלטובתה חברו שני שפים ותיקים ומוערכים – גדי בור ויוני דנון (שהיה במשך שנים יד ימינו של השף מאיר אדוני, כולל פתיחת המסעדה המדוברת שלו נור בניו יורק). חלל המסעדה הגדול והמרפסת הרחבה, שממוקמת ממש בתוך הטבע, הם בריחה מושלמת מהטירוף היומיומי שלנו, ובתפריט אפשר למצוא מנות כמו סשימי אינטיאס, מלפפונים שרופים, שקדים, יוגורט, לואיזה וצ'ילי תאילנדי, או קרפלך עוף צלוי עם שומן טלה, סומק, יוגורט עזים ושמן שאטה. ראו מסעדה
12
קרוקט תירס של מלי מלו (צילום: אסף קרלה)
קרוקט תירס של מלי מלו (צילום: אסף קרלה)

מלי מלו

מסעדת מלי מלו, נמצאת על גג מלון BOBO של רשת בראון. האוכל ים תיכוני ישראלי, עם השפעות מהמטבח הצרפתי וממטבחי אסיה ולצידו תפריט קוקטיילים מגוון. בניגוד לקו אותו נקט אדוני בשנים האחרונות, מלי מלו אינה מסעדה כשרה ובתפריט אפשר למצוא מנות כמו "הקצב מסן ז'רמן" - טרטר בקר עם איולי קוניאק, בצלי שאלוט, אנשובי, חלמון , ציר בקר וטוסט בריוש בכמהין וגבינת גרוייר; הרובע הלבנוני בבנגקוק - קטאייף במילוי שפונדרה טלה עם בהרט, קינמון, הל, יוגורט ולימון פרסי; קרוקט תירס חלב - כדורי קרם תירס מטוגנים עם סשימי דג ים ושמנת חמוצה ועוד ראו מסעדה
13
לולה מרטין. צילום: גיל אבירם
לולה מרטין. צילום: גיל אבירם

לולה מרטין

בר דגים ופירות ים של המסעדן וייבואן הדגים אפי אלאלוף, הבעלים של רשת ג'קו דגים. המסעדה כוללת בר, חנות דגים וכן נקסט דור שמח שבו נמכרות מנות פאסט פוד לאכילה במקום או לטייק אווי. בתפריט המסעדה תמצאו מנות דגים מגוונות בשיטות הכנה שונות - מדגים נאים וכבושים, דרך פאיה אנדלוסית ועד ספיישלים מהדגה היומית הטרייה. ראו מסעדה
14
בר איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו
בר איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו

בר איטליה

בראסרי איטלקי נוסף לבעלים של מסעדת פומו מרמת החייל. המסעדה שממוקמת מול הים בנתניה מתאימה לערב רומנטי וגם לארוחה משפחתית. בתפריט תוכלו למצוא מנות ייחודיות למקום ומנות מוכרות ממסעדת פומו. ראו מסעדה
15
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו

אלטה - Aleta

צומת מושבת כנרת - חוף שלדג
Aleta (סנפיר, בספרדית) היא מסעדת דגים ופירות ים השוכנת בחופה של הכנרת ושייכת לאחים נדב ונאור דיין, הבעלים של מסעדת על הנהר. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומבוסס על דגת הים התיכון וכן על תוצרתם של חקלאי ויצרני האזור. בין המנות, שחלקן עוברות דרך גריל פחם או מעשנה, אפשר למצוא סלט קלמרי ובצל מדורה; סיגר דג ים לצד לימון כבוש ואריסה; קוקי סן ז'אק עם קרם שורשים; פסטה עם פירות ים או שיפוד שרימפס בגריל. ראו מסעדה
16
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו

פאפאסן - Papasan

מסעדה אסייתית באווירת בר, עם תפריט קוקטיילים רחב ומנות רבות שמיועדות לחלוקה. שף משה בדישי, שמתמחה ביצירת תפריטים פאן אסייתים אהובים, הוסיף פה לקלחת גם את המטבחים הקמבודיים והאינדונזיים ויצר מנות כמו כיסונים אינדונזיים במילוי תפוח אדמה ובשר טחון וסמבל בוטנים לצד הסקציות המחייבות של סושי ונודלס. ראו מסעדה
17
אנימאר. צילום: ספיר קוסא
אנימאר. צילום: ספיר קוסא

אנימאר

המסעדה בניצוחו של שף הלל תווקולי (לשעבר פאסטל וקלארו), שוכנת בחלל שאכלס בעבר את מסעדת רפאל במלון דן. היא מציעה מטבח עונתי השואב השראה מהים התיכון, חומרי הגלם של האזור והמטבחים של הערים השוכנות לחופו. התפריט מחולק לפי גודל המנות: צלחות קטנות, בינוניות, גדולות וגדולות מאוד. ראו מסעדה
18
פסטה וונגולי בשיינע. צילום: אפיק גבאי
פסטה וונגולי בשיינע. צילום: אפיק גבאי

שיינע

נחלת בנימין 59, תל אביב
שף אסף גבאי (רוקח 73) ובת הזוג נטלי גבאי פתחו את המסעדה האינטימית שיינע בעקבות אהבתם לדגים ופירות ים, אותה אספו בישראל ובפרנקפורט, בה חיו לכמה שנים. שיינע מחולקת לשני חללים, אחד עם שולחנות ומרפסת ושני קטן יותר, שרובו בר והתפריט כולל מנות שמשלבות קלאסיקות אירופאיות יחד עם אוכל ישראלי ומרוקאי וכולל מנות כמו פסטייה דגים ורוקט; קערת מול מרינייר קלאסית עם צ'יפס; דובר סול מטוגן עם רוטב טרטר ותפוחי אדמה; באקט של סרטנים עם תירס גילי; קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם טחינה וחלה ועוד. ראו מסעדה
20
מנות במסעדת יוליה בנמל. צילום: יונתן בן חיים
מנות במסעדת יוליה בנמל. צילום: יונתן בן חיים

יוליה

יורדי הסירה 2, תל אביב
מסעדת דגים ופירות ים בחלקו הדרומי של נמל תל אביב, עם נוף ישיר לים ושלושה חללים שונים: חלק פנימי עם בר גדול ושולחנות קלאסיים; מרפסת מקורה ומרפסת פתוחה ממש מול הים. ראו מסעדה
22
בר 51. צילום: נמרוד סונדרס
בר 51. צילום: נמרוד סונדרס

בר 51

בר אוכל חדש בהובלת שף מושיקו גמליאלי (מונא ואנה הירושלמיות). התפריט מצומצם, פשוט אך מתוחכם, וחלקו הגדול מבוסס על תנובת הים – דגים נאים, תמנון צלוי על סופריטו חיטה וברוסקטה עם מרמלדת שומר ובשר סרטנים. המנות מוגשות בגודל ביניים שמתאים לחלוקה ולליווי בקבוק יין מתוך תפריט שנאצר בקפידה ראו מסעדה
23
טיבי'ס. צילום: בועז לביא
טיבי'ס. צילום: בועז לביא

טיבי'ס

מסעדת טיבי'ס לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. במסעדת טיבי'ס, הממוקמת במבנה כפרי בחוות ורד הגליל, מציע שף חיים טיבי תפריט ביסטרו כפרי שמשלב מתכונים מבית אימא, מנות שף מהעולם וכמובן מבחר מנות בשר מעדרים הגדלים בגליל ובגולן שבהן הוא מתמחה. ראו מסעדה
24
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל

המבורגר לוויתן

מסעדת השף של ליאור רפאל שעברה למתכונת של מסעדת המבורגרי בוטיק. כל הקציצות נעשות מבשר טרי שנטחן במקום, מגיעות במשקל 200 גרם ובמידת עשייה מדיום וול. ההמבורגרים מגיעים עם רוטב "ביג מס" המורכב ממיונז, קורנישונים, צלפים, בצל כבוש ותערובת תבליניי ניו ביי סודית. ראו מסעדה
26
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי

הלנה בנמל

נמל קיסריה , קיסריה
מסעדה הממוקמת בנמל קיסריה ומשקיפה על אתר העתיקות והים התכול. התפריט, בניצוחו של השף עמוס שיאון ממתמקד במנות על בסיס דגה מקומית, בשרים מיושנים ושפע של חומרי גלם מקומיים, פירות וירקות בעונתם כמו גם עשבים ירוקים. ראו מסעדה
27
רוברטה וינצ'י. צילום: אורלי אלקלעי
רוברטה וינצ'י. צילום: אורלי אלקלעי

רוברטה וינצ'י

אחוזה 43, פרדס חנה-כרכור
מסעדה איטלקית במיקום פסטורלי באזור פרדס חנה־כרכור. המטבח מתפאר בטאבון גדול, ורבות מהמנות - ולא רק פיצות - יוצאות ממנו. במקום גם בר עם תפריט שתייה מגוון במחירים הגיוניים. האווירה נעימה, ולא בכדי תושבי הסביבה מכנים את המסעדה כאיטלקיה השווה של האזור. ראו מסעדה
28
רולא. צילום: רן בירן
רולא. צילום: רן בירן

רולא

מסעדה ערבית-לבנטינית בנמל חיפה בבעלותם של רולא דיב ושף מועין חלבי. תפריט המסעדה מערער על הגבולות בין המדינות ושוזר זו לצד זו מנות מסוריה, לבנון טורקיה, ירדן וישראל. המנות אותנטיות ונאמנות למקור, ובהן קבב חלאבי מצטיין וכנאפה נהדרת. ראו מסעדה
29
סיטארה | צילום יח"צ
סיטארה | צילום יח"צ

סיטארה

הרצל רוזנבלום 8, תל אביב
מסעדת סיטארה לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. סיטארה נפתחה בשנת 2004 במתחם סי אנד סאן היוקרתי, הצופה על נוף מרהיב של קו חוף הים בתל אביב, ממנו שואבת את רוב השראתה לתפריט, ומציעה חוויה קולינרית ברמה בינלאומית המשתלבת עם חווית בילוי איכותית, הנעה בין אווירה אירופאית מוקפדת לאווירה ישראלית ים תיכונית ראו מסעדה
30
הס 4.
הס 4.

קוצ'ינה הס 4

טרטוריה קטנה וביתית של השפית תמר כהן צדק (קוצ'ינה תמר) שמבשלת במסעדונת בעיקר ארוחות צהריים פשוטות וביתיות, עם כיוון איטלקי וטאץ' של שפית מומחית. רק שלוש פעמים בשבוע, בשלישי, רביעי וחמישי, נפתחת המסעדה גם בשעות הערב ומגישה אוכל איטלקי קלאסי ומוקפד. ראו מסעדה
31
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי

אלמרסא

אלמרסא ("המעגן" בעברית) היא מסעדת שף בניצוחו של עלאא מוסא (לוקס) שעבד במסעדות מישלן בסטוקהולם וכן באורי בורי ובכרמלה בנחלה. המסעדה, ששולחנותיה מכוסים מפות לבנות וחלונותיה משקיפים לים, שוכנת במבנה עתיק מהתקופה הצלבנית בנמל העיר, ובאופן טבעי התפריט שלה מבוסס על דגה מקומית, כולל פירות ים. ראו מסעדה
32
פיצה, ג'מה. צילום: יונתן בן חיים
פיצה, ג'מה. צילום: יונתן בן חיים

ג'מה gemma

מסעדה איטלקית נגישה וטובה בשכונת נגה שעל גבול יפו תל אביב. תפריט המסעדה מתבסס בעיקר על פיצות שנאפות בטאבון ופסטות תוצרת בית, אבל תמצאו בו גם סלטים טריים ונדיבים וקינוחים איטלקיים קלאסיים. ראו מסעדה
33
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי

רוטנברג

המסעדה שבקיבוץ גשר יצרה לעצמה שם של מקום שמיועד לפודי שמתעניין בהיסטוריה של האוכל. שף יזהר סהר יוצר פה יחד עם זוגתו הילה מטבח עונתי שמחובר למקום - לאדמה, להיסטוריה ולתרבות שלו - ושמתבסס על תוצרת מקומית של חקלאי ויצרני האזור - משמן הזית עד הבשר. ראו מסעדה
34
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון

טלביה

רחוב שופן 5, ירושלים
מסעדת טלביה צמודה לתאטרון ירושלים, ומציעה שילוב של מסעדה, בר יין ובית קפה, עם אווירה קז'ואלית ותפריט מגוון המתחלף במהלך כל שעות היום. התפריט הכולל מנות בשר ודגים ומציעה לצדם גם תפריט יין מגוון. ראו מסעדה
35
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו

פופינה

שף אוראל קמחי פתח את פופינה ב-2013 בשכונת נווה צדק ומאז הוא מבשל בה אוכל אישי, יצירתי ומוקפד. מהמטבח הפתוח שבלב המסעדה יוצאות מנות המותקנות בחמש טכניקות בישול שונות, וממרתף היין יוצאים בקבוקים משובחים שנאצרו בקפידה. ראו מסעדה
36
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה

גוז' ודניאל

אנשי בראשית 39, בני ציון
ביסטרו בהובלת שף שניר אנג סלע, שעבד כסו שף במסעדת בלו היל המוערכת שבמדינת ניו יורק - מחלוצות ז'אנר הפארם טו טייבל ("מהחווה לצלחת"). המקום מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב מול נוף כפרי של גפנים, מטע זיתים, גידולי ירקות ופירות שמאוחר יותר תמצאו בצלחת שלכם. ראו מסעדה
37
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר

יפו תל אביב

יגאל אלון 98, תל אביב
מסעדתו של השף-סלב חיים כהן. בלב המסעדה טאבון אימתני שממנו יוצאות שלל מנות, ושני ברים – האחד צופה על עבודת הטבחים והאחר בר אלכוהול מוקפד. כהן מבשל כאן אוכל מקומי במטבח פתוח, שמחבר את הסועדים לתהליך הבישול. ראו מסעדה
38
מאנטה ריי. צילום: יח"צ
מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מאנטה ריי

יחזקאל קויפמן 7, תל אביב
קשה לומר שרצועת החוף של תל אביב ניחנה באלגנטיות יתרה, אבל מאנטה ריי קובעת בשטח חוקים משלה. מסעדת שף קלאסית המושכת זוגות מאוהבים ואת ההורים שלהם, תיירים לצד דיפלומטים, וכל מי שמעדיף את ארוחת הדגים ופירות הים שלו עם תוספת של בריזה מהים. ראו מסעדה
39
דלאל
דלאל

דלאל

מסעדת דלאל של אנדריאה (דושי) לייטרסדורף, השוכנת במבנה אותנטי עתיק בלב שכונת נווה צדק לא הרחק ממרכז סוזן דלאל, היא בראש ובראשונה מקום שנעים לשבת בו. מסעדה עם קלאסה - החל בעיצוב האדריכלי, דרך עיצוב הפנים וכלה בתפריטי היין והאוכל. שף גולן גורפינקל מגיש בה תפריט ים תיכוני עם דגש על ארוחות בוקר ובראנץ'. ראו מסעדה
40
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי

TYO

מונטיפיורי 7, תל אביב
מסעדת TYO לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. מסעדת השף היפנית משלבת חוויה קולינרית יוקרתית עם אופי ואווירה של בר. במרכז החוויה נמצא כמובן האוכל של המאסטר סושי יאמה אוימאודה, המכונה יאמה-סאן - שף יפני מהמובילים בעולם בתחומו. הסושי המיוחד שלו נאמן למסורות ההכנה אך גם עכשווי ויוצא דופן, ונוסף לסושי ישנן מנות יפניות מסורתיות, מנות בהשראת אוכל רחוב ועוד ראו מסעדה
41
מונא. צילום: אלה ברק
מונא. צילום: אלה ברק

מונא

אחת המסעדות היפות והרומנטיות בירושלים שוכנת בבית האמנים. שפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, מהכשרוניים שהצמיחה הבירה בשנים האחרונות, הצליחו לבסס פה אמירה אישית ועצמאית. המנות שלהם נעות בין מטבחי צרפת לאיטליה, ומצטיינות בקלילות רבה ובאסתטיקה גבוהה. ראו מסעדה
42
פרונטו. צילום: אייל היילברונר
פרונטו. צילום: אייל היילברונר

פרונטו

פרונטו, המסעדה שהקים רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה, היא אחת האיטלקיות המוערכות בתל אביב. שף דיוויד פרנקל, שלקח את המושכות של המסעדה לידיו לפני כמה שנים, משלב בה את העושר והחנניות של המטבח האיטלקי עם השפה האישית שלו, ויוצר מנות עם ויזואליה מהפנטת ועידון אלגנטי. המסעדה שהוא מוביל היא מופת של מקצוענות, רצינות וכבוד למקצוע. ראו מסעדה
43
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם

בר-מסעדה מבית היוצר של בית תאילנדי המוערכת, רק שכאן האווירה אורבנית יותר וסקסית יותר הודות לתאורה דרמטית, תפריט קוקטיילים מושקע המבוסס על עשבי תבלין תאיים ומנות עזות טעם ומסעירות. ראו מסעדה
45
ברוט. צילום: דור קדמי
ברוט. צילום: דור קדמי

ברוט

נחלת בנימין 36, תל אביב
ביסטרו יין קטן ואינטימי המציע את אחד המטבחים המעניינים בתל אביב. השפים יאיר יוספי ועופר בן גל ואשת היין ג׳מה נווה מוציאים מנות אירופיות (איטליה - צרפת) שהשורשים שלהן נטועים עמוק במטבח המקומי. תפריט היין נבחר בקפידה ומציג שלל יצרנים ויקבים ייחודיים מהארץ ומהעולם. ראו מסעדה
46
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר

מיכאל - ביסטרו מקומי

אחרי שנים שבהן עבד במסעדות מובילות בתל אביב, שף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) עבר לצפון כדי לבשל במושב לימן אוכל מקומי גלילי. הביסטרו הרומנטי עובד ארבעה ימים בשבוע ומספק חוויה כפרית - אסקפיסטית כהלכתה. ראו מסעדה
47
משיה. צילום: אסף קרלה
משיה. צילום: אסף קרלה

משייה - Mashya

מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב
מסעדת השף של קבוצת קיטשן מרקט במלון מנדלי, בראשה עומד השף גיא אריש. אריש, שהתמחה בין השאר בנומה בקופנהגן, יצר תפריט המבוסס על המטבח הים תיכוני אבל כזה שאפשר למצוא בו הבלחות נורדיות שהגיעו איתו משם. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו פילה לוקוס צלוי בתנור בגלייז ברביקיו, שזיף מותסס וחמאת ריוויון או פילה בקר בקלבדוס, פלפל ירוק, חמאה וקרם סלרי. בסופי שבוע מוגש במקום בראנצ' המבוסס על בופה עשיר ומנה עיקרית לבחירה. ראו מסעדה
48
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו

כרמים

דרך הגורן , מושב סגולה
מסעדת כרמים הוקמה ב-2003 על ידי שף סהר רפאל. ניתן ליהנות בה מארוחות בוקר המוגשות לאורך כל השבוע, מארוחות צהריים עסקיות באמצע השבוע וכמובן מארוחות ערב עם תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח הים תיכוני מקומי. ראו מסעדה
49
דלידה. צילום: יח"צ
דלידה. צילום: יח"צ

דלידה

המטבח של דלידה, המוגדרת כ"חמארה אירופית", מתהדר במנות צבעוניות עם קריצה באווירה שמחה ובלתי פורמלית. בשלוש מילים: כשמזרח פוגש מערב. בימי שישי בבוקר יש גם בראנץ' מפואר המבוסס על חומרי גלם משוק לוינסקי הסמוך. ראו מסעדה
50
צפון אברקסס
צפון אברקסס

צפון אברקסס

לילינבלום 40, תל אביב
שף אייל שני מבליח בצפון אברקסס צבעוני ופיוטי מתמיד, ומגיש את האוכל שהוא הכי אוהב במנות קטנות ובאווירה שמחה. האוכל מוגש על מפות נייר ללא גינונים מיותרים. הפוקאצ'ה של שני מככבת גם כאן לצד עגבניות, חצילים וכרובית תינוקת, שכבר הפכה לאיקון בפני עצמו. ראו מסעדה
51
תלפיות. צילום: אילן פרון
תלפיות. צילום: אילן פרון

תלפיות

מסעדת שוק חיפאית, שהוקמה בתוך שוק תלפיות המצוי בשכונת הדר. כדרכן של מסעדות שוק, המנות מורכבות מכל מה שיש לדוכנים מסביב להציע: סלט ירוק עם פיסות דג טרחון, קובנייה דג ים על ממרח קשיו ורכז רימונים, קלמארי צרוב עם שומר ואשכולית אדומה. המנות כייפיות והאווירה היא של חמארה שמחה. ראו מסעדה
52
דקל 3. צילום: יהב יעקב
דקל 3. צילום: יהב יעקב

דקל 3

מועדון חברים סגור של קבוצת מחניודה הפך למסעדה לכל דבר בניצוחם של שפים אסף סרי ואורן אסידו. בחלל קטן ומעוצב, מתחת לצילומים של רון קדמי, מתארחים בכל סרוויס כ־30 סועדים בלבד. בתפריט: מנות מתוחכמות המוגשות בכלים של מעצב העל טום דיקסון. ראו מסעדה
53
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל

הוטל מונטיפיורי hotel montefiore

מונטיפיורי 36, תל אביב
מסעדה וייטנאמית צרפתית מבית היוצר של קבוצת R2M המוערכת (בראסרי, קופי בר, בייקרי ועוד). המסעדה, ששוכנת בקומת הקרקע של מלון בוטיק יפהפה, מפורסמת בין השאר בזכות הבראנץ' המפנק שלה שמעניק פרשנות עכשווית למנות קלאסיות. ראו מסעדה
54
אייבי . צילום: אנטולי מיכאלו
אייבי . צילום: אנטולי מיכאלו

אייבי

לינקולן 16, תל אביב
במרכזה של מסעדת הדגים של יותם ואסף דוקטור (האחים, דוק) תנור עצים ענקי שצולה את האוכל באש פתוחה - טכניקת בישול מסורתית שהפכה לדבר החם במסעדנות העכשווית. התפריט עונתי ומשתנה בהתאם למצאי בשוק. ראו מסעדה
56
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו

וניה ביסטרו

החדשות הכי מסעירות מהמסעדה החיפאית ששופצה לא מכבר מגיעות מכיוונו של השף והשותף החדש - מיכאל גרטופסקי, שנכנס למטבח של וניה ובנה תפריט מפתה, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים. סיבה ראויה לקפוץ לחיפה במיוחד. ראו מסעדה
57
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

מלגו ומלבר

שדרות רוטשילד 142, תל אביב
המסעדה של השף מוטי טיטמן התחילה בקטן ובשקט, ולאט לאט כובשת לעצמה מקום ברשימת מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. המנות תמיד קלילות, צבעוניות ומעניינות ועשויות מחומרי גלם עונתיים טריים. תפריט העסקיות הופך את סוגיית תוצרת הים לנגישה מבחינת תמחור מבלי לאבד את הטאץ' העילי. ראו מסעדה
58
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו

טאיזו

מנחם בגין 23, תל אביב
מסעדת קונספט אסייתית ביצירתו של השף יובל בן נריה במגדל לווינשטיין בתל אביב. התפריט מחולק ליסודות המים, עץ, אש, אדמה ומתכת, ולוקח את הסועד למסע בין המטבחים של דרום מזרח אסיה. ראו מסעדה