פרונטו

הרצל 4, תל אביב
פרונטו. צילום: דניאל לילה
פרונטו. צילום: דניאל לילה
על המסעדה

פרונטו, המסעדה שהקים רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה, היא אחת האיטלקיות המוערכות בתל אביב. שף דיוויד פרנקל, שלקח את המושכות של המסעדה לידיו לפני כמה שנים, משלב בה את העושר והחנניות של המטבח האיטלקי עם השפה האישית שלו, ויוצר מנות עם ויזואליה מהפנטת ועידון אלגנטי. המסעדה שהוא מוביל היא מופת של מקצוענות, רצינות וכבוד למקצוע.

טלפון: 03-5660915
כתובת: הרצל 4, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 16:00-12:30, 23:00-18:30
יום שני 16:00-12:30, 23:00-18:30
יום שלישי 16:00-12:30, 23:00-18:30
יום רביעי 16:00-12:30, 23:00-18:30
יום חמישי 16:00-12:30, 23:00-18:30
יום שישי 16:00-12:30, 24:00-18:30
שבת 16:00-12:30, 23:00-18:30
נגישות לנכים: חלקית
טבלת המבקרים

לא מעט מהמנות בארוחה הזו היו מהסוג שמחזיר את האמון בפיין דיינינג ישראלי. פרט לכך, פרונטו שומרת על איכויותיה אבל אינה עומדת במקום ומאוד מאוד טעים בה. בכל רשימה של חמשת המסעדות הטובות בישראל, חייב להיות לה מקום של כבוד.

היום כבר אפשר להתייחס לפרונטו כמסעדת שף שנותנת כבוד להיסטוריה, אבל לא כבולה לה...פרונטו של היום מעמידה אותו במקום בוגר יותר. פרנקל אינו מנסה לשכפל את המטבחים שבהם עבד (פר־סה הניו יורקית של תומס קלר, נומה הדנית ומוגריץ הספרדית) או לתת להם גרסת לייט. הצלחות שלו מסגירות את חומרי הגלם ומבליטות אותם.

אחרי 29 שנים פרונטו הפכה להימור בטוח. היא מסעדה מעולה שמפגינה מקצוענות של ותיקים שניכרת בעיצוב, בשירות וכמובן בתפריט.