TYO

מונטיפיורי 7, תל אביב
הזמינו שולחן
TYO. צילום: אפיק גבאי
TYO. צילום: אפיק גבאי
הזמינו שולחן
על המסעדה

מסעדת השף היפנית שנפתחה לפני ארבע שנים משלבת חוויה קולינרית יוקרתית עם אופי ואווירה של בר. היא מתחילה את היום בפגישות עסקיות ובבילויים משפחתיים, ממשיכה עם זוגות אמידים בבילוי רומנטי ומסיימת את הערב עם צעירים שבאו לשמוח עם משקה ביד ורול סושי בצלחת. המקום פועל בבניין לשימור וכולל שני חללים - רחבת המסעדה המעוצבת, שבמרכזה בר גדול וסביבו שולחנות מוגבהים, ומרפסת מרהיבה, עם גג פתוח בקיץ ואווירת לאונג' בחורף. במרכז החוויה נמצא כמובן האוכל של המאסטר סושי יאמה אוימאודה, המכונה יאמה-סאן - שף יפני מהמובילים בעולם בתחומו. הסושי המיוחד שלו נאמן למסורות ההכנה אך גם עכשווי ויוצא דופן, ונוסף לסושי ישנן מנות יפניות מסורתיות - מרק מיסו, יקיטורי, מנות בהשראת אוכל רחוב ועוד. השילוב בין הרמה הקולינרית והעיצוב המרהיב הפכה את המסעדה לסיפור הצלחה ולמסעדה המצולמת ביותר באינסטגרם הישראלי.

טלפון: 03-9300333
כתובת: מונטיפיורי 7, תל אביב
שעות פתיחה:
יום ראשון 16:00-12:00, 00:00-18:00
יום שני 16:00-12:00, 00:00-18:00
יום שלישי 16:00-12:00, 00:00-18:00
יום רביעי 16:00-12:00, 00:00-18:00
יום חמישי 00:30-19:00
יום שישי 00:00-12:00
שבת 00:00-12:00
נגישות לנכים: לא (אין גישה לנכים אך ניתן להיעזר בצוות המסעדה)
טבלת המבקרים

TYO לא רוצה להיות סתם יפנית טובה או מצוינת. היא מנסה להיות יפנית עם ערכים מוספים; כזו שנוטלת לא מעט את הבסיס היפני ומוסיפה לו נדבך, משלבת יסודות ממטבחים אחרים. TYO מהודרת למדי. במרכזה בר ענק שסביבו שולחנות רבים. בין השולחנות רווחים נאים, שהופכים את הישיבה שם, גם כשהמקום מלא, למרווחת בהחלט.

ב-TYO חומרי הגלם טובים יחסית, ובכל זאת לא לקחו כאן סיכונים מיותרים ולא ויתרו על הפירוטכניקה. זה לא הצליח לגרום למנות לפרוץ את מחסום הסביר. בכל מקרה, ב-TYO השיקו החודש תפריט עסקיות חדש ודי אטרקטיבי כלכלית, לפחות ביחס למחירי תפריט הערב.

TYO, מסעדה יפנית חדשה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, בחרה בדרך הביניים. היא הולכת גם על הקלאסה וגם על השגעת והטרפת. היא מגישה סושי "רגיל", לצד רולים עם סלמון ומוצרלה, תרד, גבינת שמנת וחסה, שאלוהים ישמור.